Nachádzate sa tu

3 hriešne dobré recepty na horúcu čokoládu, s ktorými v pohode prežiješ chladné večery

Toto ste už čítali?

Publikované: 2018, január 23 - 14:20 | Gastro
Kto by nemiloval čokoládu? Možno ju neješ na kilá, ale určite si ju rád raz za čas dopraješ. No a počas dlhých jesenných či zimných večerov chutí taká horúca čokoláda asi najlepšie…
3 hriešne dobré recepty na horúcu čokoládu, s ktorými v pohode prežiješ chladné večery

HORÚČA ČOKOLÁDA S NAŠĽAHANÝM KRÉMOM Z MASCARPONE

Potrebovať budeš:

85 g tmavej horkej čokolády
2 polievkové lyžice cukru
1/2 čajovej lyžičky škorice
1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
1/2 čajovej lyžičky vanilky
3 kvapky mandľovej esencie
4 hrnčeky mlieka
1 hrnček šľahačkovej smotany
1 čajová lyžička mascarpone

Ako na to?

Vo vodnom kúpeli si rozpusti čokoládu s jednou lyžicou cukru, škoricou a muškátovým orieškom. Potom v panvici zmiešaj rozpustenú čokoládu s mliekom a povar 15 až 20 minút. Potom pridaj vanilku a mandľovú esenciu.
V miske vyšľahaj šľahačku, pridaj mascarpone a hotovo.

HORÚCA MEXICKÁ ČOKOLÁDA

Potrebovať budeš:

100 gramov kvalitnej horkej čokolády
2 tyčinky škorice
1/2 hrnčeka vody
2 hrnčeky mlieky
1 hrnček šľahačkovej smotany
1/2 čajovej lyžičky čili
1/2 polievkovej lyžice hnedého cukru
štipka muškátového orieška
šľahačka na ozdobu

Ako na to?

Roztop čokoládu a pridaj k nej vodu a škoricu. Keď je čokoláda roztopená, pridaj mlieko, smotanu, čili, cukor a muškátový oriešok. Keď zmes začne vrieť, stíš plameň a pomaly var, kým čokoláda nezhustne.
Ak sa ti zdá čokoláda príliš hustá alebo sladká, pridaj mlieko podľa potreby. Servíruj so šľahačkou.

TALIANSKA HORÚCA ČOKOLÁDA

Potrebovať budeš:

120 gramov kvalitnej horkej čokolády
1 a pol hrnčeka plnotučného mlieka
1 až 2 lyžice kakaa
1 lyžica cukru
2 lyžice kukuričného škrobu (Zlatý klas)

Ako na  to?

V panvici roztop čokoládu s dvoma lyžicami mlieka. Postupne pridávaj ďalšie mlieko a miešaj. Pridaj kakao a cukor a miešaj, kým sa nerozpustia.
V miske zmiešaj kukuričný škrob s lyžicou mlieka a pridaj do čokolády. Vďaka škrobu bude čokoláda hustejšia. Pred podávaním ozdobu šľahačkou alebo marshmallows.