Nachádzate sa tu

5 receptov na narodeninovú žúrku, ak má dieťa alergiu

Toto ste už čítali?

Publikované: 2018, február 1 - 14:24 | Gastro
Organizujete narodeninovú žúrku a medzi pozvanými je aj dieťa s alergiou? Aké jedlá možno pripraviť? Aj toto je skvelá príležitosť, aby sme deťom pripravili nielen chutné, ale aj zdravé pochúťky. Ingrediencie sú súčasne bezgluténové a bezlaktózové.
5 receptov na narodeninovú žúrku, ak má dieťa alergiu

Zeleninové čipsy

– mrkva, zemiaky, sladký zemiak, cvikla, zmes korení, olej
Umytú, očistenú zeleninu nakrájame na tenké plátky. Pár minút pečieme v horúcom oleji do chrumkava. Necháme odkvapkať a okoreníme  obľúbenou zmesou korenia. Za tepla neprikrývame, stratili by chrumkavosť a zmäkli by.

Korenený-slaninový zemiakový steak

– zemiaky, slanina, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak
Umyjeme zemiaky v šupke, uvaríme do nie celkom mäkka v slanej vode a nakrájame na mesiačiky. Rozprestrieme alobal, pokvapkáme ho olivovým olejom, naukladáme naň zemiaky, nadrobno nakrájanú slaninu, prelisovaný cesnak a okoreníme. Zavinieme do alobalu a v rúre upečieme.

Rýchla ovocná misa

– jablká, hrozno, hrušky, banán, pomaranč, kivi, mandarínky, grepfruit
Grepfruity prepolíme, vydlabeme vnútro a pripravíme z nich misky. Dužinu z neho zjem.  Pestré, na kocky alebo kolieska nakrájané ovocie podávame v grepfruitových miskách.
Ak ide o väčšie deti, ovocie nastokneme na špajdle.

Šunkovo-vajíčkový trojuholník

– vajíčka, nadrobno nakrájaná bezgluténová a bezlaktózová šunka, bezlaktózová smotana na šľahanie, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, olej soľ
Metličkou vyšľaháme vajcia a smotanu, pridáme šunku, petržlenovú vňať a opečieme z oboch strán v nádobe potrenej olejom.  Nakrájame ako tortu. Podávame s prepolenými koktejlovými paradajkami a kolieskami uhoriek.  

Natur kuracie kúsky s omáčkou

– filé z kuracích pŕs, ryžová múka, olej, bezlaktózová smotana, trstinový práškový cukor, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, mletý estragón
Mäso nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a z oboch strán opečieme v horúcom oleji. Smotanu pomiešame s cukrom, soľou, okoreníme korením, paprikou a estragónom a vymiešame hladkú omáčku.

Felcsiki Tünde, mindmegette.hu