Back to top

Bravčové karé PORCHETTA

Publikované: 1. marec 2018 - 14:21
Bravčové mäso síce nepatrí medzi najzdravšie druhy potravín, avšak z času na čas určite príde na chuť aj ono. Jeho najdiétnejšími časťami sú rozhodne panenka a karé. Z nich sa dajú pripraviť veľmi rýchlo a ľahko chuťovo skutočne delikátne a pritom jednoduché jedlá.

INGREDIENCIE

  • 1 kg bravčového karé3 zväzky rozmarínu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 PL feniklových semienok
  • 1 PL morskej soli
  • 1 KL mletého čierneho korenia
  • 1 KL papričky čili
  • podľa chuti kôra z citróna

SALSA VERDE:

  • 100 g petržlenovej vňate
  • 100 g mäty
  • 30 g kapary
  • 30 g sardely
  • 10 g dijonskej horčice
  • 200 ml olivového oleja
  • podľa chuti citrónová šťava
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • POSTUP
  1. Bravčové karé spolu s bôčikom spracujeme tak, aby sa dalo zrolovať. Kožu neodstraňujeme, ale ponecháme.
  2. Všetky koreniny, teda rozmarín, cesnak, fenikel, hrubú soľ, čierne korenie, citrónovú kôru a čili, spracujeme v mažiari na jemnú zmes. Mäso zvnútra potrieme koreninovou zmesou, zrolujeme do tvaru valca a previažeme kuchynskou niťou.
  3. Kožu narežeme a mäso pečieme v rúre 90 minút pri teplote 220 °C. Počas pečenia stále podlievame vypečenou šťavou.
  4. Všetky suroviny na salsa verde nasekáme, primiešame horčicu, olivový olej, citrónovú šťavu, čierne korenie a dôkladne premiešame.

Toto ste už čítali?

Cookies