Back to top

Farebný zeleninový špíz s marhuľami

Publikované: 16. máj 2016 - 15:25
Nákupný zoznam: 12 menších zemiakov, morská soľ, 2 červené cibule, 1 zelená paprika, 4 zrelé marhule, 125 g cherry paradajok, 1 hrsť čerstvej bazalky, 1 strúčik cesnaku, 4-6 lyžíc olivového oleja, mleté čierne korenie

úroveň: jednoduchá
porcie: 4
čas: 45min         

Potrebujeme: hliníkovú tácku na grilovanie, drevené špajdle, pierko na potieranie

Ako na to?

Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme a varíme vo vriacej osolenej vode približne 15 – 20 minút domäkka. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Vychladnuté zemiaky nakrájame na menšie kúsky a spolu s cibuľami nakrájanými na lupienky, kúskami papriky, marhuľami nakrájanými na polovice a cherry paradajkami napichujeme striedavo na špajdle.

V miske zmiešame nadrobno nasekanú bazalku, cesnak a olivový olej. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zeleninovo-marhuľové špízy potrieme marinádou a grilujeme na hliníkovej tácke na rozpálenom grile približne 10 minút. Podľa potreby špízy otáčame a potierame zvyšnou marinádou.

Toto ste už čítali?

Cookies