Back to top

Grilovaný baklažán plnený mletým mäsom

Publikované: 22. júl 2016 - 11:59
Ingrediencie: 600 g mletého mäsa mix, 100 g červenej fazule (namočenej cez noc), olivový olej, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 400 g lúpaných krájaných paradajok, sušené oregano, morská soľ, mleté čierne korenie, 1 štipľavá paprička, 2 baklažány, 200 g syra cheddar

Potrebujeme:
sitko, grilovaciu panvicu, zapekaciu misu

Postup:
Napučanú červenú fazuľu scedíme, preložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
V hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekané 2 strúčiky cesnaku a ½ cibule. Prilejeme paradajky z konzervy, ochutíme oreganom, soľou a korením. Omáčku varíme na miernom plameni približne 30 minút.
V miske zmiešame mleté mäso s nadrobno nakrájaným zvyšným cesnakom a cibuľou. Pridáme oregano, soľ, korenie, fazuľu a nadrobno nasekanú štipľavú papričku. Dôkladne premiešame.
Z umytých a osušených baklažánov odrežeme konce a nakrájame ich po dĺžke na asi 0,5 cm široké plátky. Plátky baklažánu opečieme na rozpálenej grilovacej panvici bez použitia tuku z oboch strán do zlatohneda. Potom ich osolíme a okoreníme. Na každý plátok baklažánu položíme kopcovitú lyžicu mäsovo-fazuľovej zmesi a zvinieme. Závitky preložíme do zapekacej formy a prelejeme paradajkovou omáčkou. Posypeme nastrúhaným syrom cheddar a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 35 – 40 minút.

Servírovanie:
Grilovaný baklažán odporúčame servírovať s pečenými alebo roztlačenými zemiakmi.

Toto ste už čítali?

Cookies