Back to top

Junácky posúch alebo roláda z lístkového cesta plnená syrom a šunkou

Publikované: 25. január 2017 - 12:32
Výborná ak čakáte hostí, chystáte párty. Prečo sa volá práve junácky posúch? Lebo ho vie pripraviť aj ten, kto sa v kuchyni neveľmi orientuje, aj vo varení a pečení neskúsený mladík … Príprava je rýchla a jednoduchá, je len malá pravdepodobnosť, že sa niekomu nepodarí.

INGREDIENCIE:
– 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta
– 100 g strúhaného syra
– 100 g najemno nakrájanej strojovej šunky
– 1 PL horčice

PRíPRAVA:
1. Cesto vystrieme a potrieme ho horčicou.
2. Uložíme naň šunku a na vrch strúhaný syr.
3. Kraje  cesta sprava a zľava asi tak na 2 - 3 cm zahneme nahor, potom ho zrolujeme.
4. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 - 180 stupňov do zlatohneda. 
5. Necháme chvíľu vyhladnúť a nakrájame ostrým nožom.

Ako rýchlo sa pripraví, tak rýchlo aj zmizne. Výborne sa hodí k vínu alebo pivu.
Táto šunková – syrová verzia je základom. Môže sa plniť aj hríbmi, rôznymi syrmi, hodí sa aj klobása, ja som ju robila aj s kyslou kapustou.

Szabó Csilla / Little Wonders

 

Toto ste už čítali?

Cookies