Back to top

Kelový nákyp

Publikované: 17. august 2017 - 15:52
Letné chutné a aj zdravé jedlo

Ingrediencie:

– 1 hlávka kelu (asi 1,5 kg)
– 50 dkg mletého bravčového mäsa
– 1,5 dl jazmínovej ryže
– 3,5 dl 12 % smotany
– 1 cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– niekoľko paprík kápia
– 3 - 4 ks koktejlových paradajok
– koreniny: soľ, drvená rasca, majoránka, kôpor, mleté čierne korenie, paprika, čili, petržlenová vňať
– maslo veľkosti orecha
– 1 pl oleja
– 2 pl jemných ovsených vločiek

Z kelu vykrojíme hlúbik, prípadne aj tvrdé žilky, nakrájame na hrúbku prsta a 5 – 6 minút povaríme v slanej vode s majoránkou a rascou.
Medzitým na strednom stupni povaríme ryžu v dvojnásobnom množstve vody, ktorú sme osolili.
Posekáme cibuľu, papriku nakrájame na kúsky.  V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, papriku a speníme, potom pridáme mäso.
Podľa chuti dosolíme a okoreníme korením, kôprom, veľkou čl papriky, pridáme pokrájané paradajky, pretlačený strúčik cesnaku a podľa chuti čili, dusíme, kým sa odparí vlastná šťava. Na záver pomiešame s ryžou a vločkami.
Zapekaciu misu potrieme maslom, vysypeme troškou múky. Na spodok dáme polovicu kelu, vrstvu mäsovej plnky a navrch druhú polovicu kelu.
Potrieme smotanou a pečieme na 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre 35 minút.

Ponúkame so smotanou.

Toto ste už čítali?

Cookies