Nachádzate sa tu

Kurča s olivami a paradajkami

Toto ste už čítali?

Publikované: 2018, máj 15 - 12:06 | Gastro
Kuracie mäso je nielen zdravé a výživné, ale má i jednu veľkú výhodu – dá sa pripraviť na množstvo rôznych spôsobov.
Kurča s olivami a paradajkami

Ingrediencie:

  • 1 celé kurča
  • morská soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • 6 strúčikov cesnaku
  • čerstvý tymian
  • 2 olúpané paradajky
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 250 g cherry paradajok
  • 100 g čiernych olív bez kôstok
  • čerstvá bazalka

Potrebujeme:

  • vyššiu panvicu s pokrievkou

Postup:

Umyté a osušené kurča rozporciujeme na menšie časti. Najskôr odstránime chrbtovú časť. Kurča rozdelíme na polovicu, odrežeme stehná, ktoré rozdelíme na horné a spodné. Prsia s krídlami rozdelíme na polovicu. Odrezky a chrbát použijeme na prípravu kuracieho vývaru. Rozporciované kurča osolíme, okoreníme o orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Mäso vyberieme do misky. Na panvicu s výpekom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a trochu tymianu. Potom pridáme olúpané paradajky nakrájané na väčšie kúsky. Ochutíme čiernym korením, soľou a podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme orestované kúsky kurčaťa a podlejeme vývarom. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice.

Dusíme pod pokrievkou 30 – 40 minút domäkka. Tesne pred podávaním pridáme celé čierne olivy, nahrubo nasekanú bazalku a pár kvapiek oleja.

Servírovanie:

Kurča servírujeme v panvici, ozdobené lístkami čerstvej bazalky. Ako príloha sa hodí opečená bageta potrená cesnakom alebo opekané zemiaky s rozmarínom.