Nachádzate sa tu

Kysnutý kapustový závin

Toto ste už čítali?

Publikované: 2018, január 29 - 12:29 | Gastro
Hľadáte recept na zaujímavé a pritom jednoduché jedlo ? Ponúkame Vám recept na kapustový závin. Príprava skutočne nie je zložitá, ale výsledok stojí za to.
Kysnutý kapustový závin

Potrebujeme: 400 g hrubej múky, 20 g droždia, 1 žĺtok, soľ, 40 g kryštálového cukru, 40 g masti, 150 ml mlieka, múku na posypanie dosky, tuk na potretie. 

Plnka:1 kg bielej kapusty, 100 g masti, 100 g kryštálového cukru, soľ, čierne mleté korenie

1. Múku preosejeme do misy a pridáme mlieko, droždie, žĺtok, soľ, cukor a masť. Vypracujeme hladké cesto, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Masť vo väčšom hrnci rozpustíme na miernom ohni, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme najemno nastrúhanú kapustu, soľ a korenie, zakryjeme a udusíme domäkka. Potom kapustu odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, na ktorý rozložíme udusenú kapustu. Zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Závin potrieme tukom a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 40 minút