Back to top

Plnená feta

Publikované: 31. júl 2016 - 11:35
Ingrediencie: 150 g fenikla, 75 g sušených paradajok v oleji, 75 g zelených olív bez kôstok, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička sušeného majoránu alebo čerstvého majoránu, 400 g syra feta alebo prírodného zrejúceho syra, morská soľ, mleté čierne korenie

Potrebujeme: hliníkovú tácku na grilovanie

Postup:
Z fenikla odrežeme vňať, odstránime vonkajšie listy, nakrájame ho na menšie kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Medzitým nakrájame nadrobno sušené paradajky, olivy, cesnak a lístky majoránu.
Syr feta osušíme od prebytočnej tekutiny a rozrežeme na polovicu. Každú polovicu potom priečne rozrežeme na polovice. Na hliníkovú tácku položíme vedľa seba 2 kúsky syra feta, na ne navrstvíme feniklovo-paradajkovú zmes, osolíme, okoreníme a prikryjeme zvyšnými kúskami syra. Zľahka pritlačíme. Grilujeme približne 15 – 20 minút, kým syr zmäkne.

Toto ste už čítali?

Cookies