Nachádzate sa tu

Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov

Toto ste už čítali?

Publikované: 2019, marec 1 - 11:15 | Gastro
Tento recept je vhodný pre vegetariánom a keď sa nahradí na záver strúhaný syr strúhaným tofu, môžu si pochutnať aj vegáni.
Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov

Suroviny:

1 ks, stredne veľký

karfiol

3 ks, väčšia

mrkva

1 ks,veľká farebná mäsitá

paprika

4 ks

paradajky sušené nakladané v oleji

1 hrsť

petržlenová vňať

3 PL, strúhaný

syr gouda

 

olej olivový

 

soľ bylinková

 

korenie čierne mleté

 

Postup prípravy:

1.

Očistíme si karfiol, rozoberieme na drobné ružičky. Poukladáme na dno zapekacej misy. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a voľne porozhadzujeme na karfiol.Podlejeme troškou vody, zakryjeme alobalom a dáme do rúry rozpálenej na 200 st.C na 15 minút.

2.

Po 15 minútach vyberieme z rúry, odkryjeme alobal a pridáme pokráajanú papriku - ja som mala žltú, pokvapkáme troškou olivového oleja, posypeme posekanou pažítkou, soľou a čiernym korením. Navrch porozhadzujeme pokrájané sušené paradajky. Dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov C pečieme, kým povrch nechytá hnedastú farbu - cca 20 minút.

3.

Znovu vyberieme z rúry a posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňatkou. Dáme ešte krátko zapiecť do rúry.

4.

Môžeme použiť ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu. Kombinácia korenistej slanej zeleniny so sladkastou chuťou pečenej žltej papriky je naozaj zaujímavá a posypaná vyzretou goudou úplne stačí ako hlavné jedlo.

Zdroj: varecha.pravda.sk