Back to top

DAC - Nitra 0:0

Publikované: 27. november 2017 - 11:09
Studené počasie s chladným výsledkom. Nováčika aktuálneho ročníka sme nedokázali zdolať ani na druhý pokus. Po prehre 3:1 v prvom stretnutí sme dnes aj napriek prevahe na ihrisku a niekoľkým gólovým príležitostiam skončili len s remízou 0:0, po ktorej si pripisujeme bod do tabuľky a zosun na piatu priečku. Zvrátiť tento priebeh nepomohlo ani takmer deväťtisícové publikum.

Oproti poslednému ligovému stretnutiu nastali len dve zmeny v zostave. Po vypršaní kartových trestov sa do nich vrátili Kalmár s Pačindom, kým na lavičke náhradníkov sa ocitol Aluku, kým Čmelík chýbal pre svalové zranenie. Vstup do veľmi dôležitého súboja o hornú polovicu tabuľky bol z oboch strán mimoriadne opatrný. Prvej strely v stretnutí sme sa dočkali až v 21. minúte, kedy Pačinda napriahol z väčšej diaľky, presný však nebol. V 28. minúte Živković ohrozil brankára Hrošša, trochu prekvapivo zakončil k pravej žrdi, hosťujúci brankár len vytláčal na roh. Ešte bližšie ku gólu sme boli o minútu neskôr, kedy sa Ljubičić po rohovom kope poriadne oprel do lopty, pokus smerujúci k ľavej žrdi však gólman hostí robinzonádou bravúrne zneškodnil. V 32. minúte sa k odrazenej lopte a výbornej palebnej pozícii dostal Divković, aj tento umiestnený pokus Hroššo šikovne zneškodnil. O dve minúty neskôr sme sa museli mať na pozore aj my, Chovanec ušiel pri priamom kope našej obrane, ale našťastie dostal pridlhý center. V aktívnejšej hre pokračovalo naše mužstvo, ktoré sa dostalo k ďalšej príležitosti v štyridsiatej minúte, kedy si Pačinda našiel palebnú pozíciu, tvrdo vypálil, avšak opäť bol na správnom mieste Hroššo. Keďže v samotnom závere neuspel ani Vida strelou pod brvno, tak sme do šatní aj napriek lepšiemu výkonu odchádzali za stavu 0:0.

Aj druhá polovica stretnutia sa rozbiehala rovnako pomaly, ako tá prvá. Ako prvý sa k zaujímavejšiemu zakončeniu dostal Vencl v 61. minúte, keď napriahol kúsok za šestnástkou, lopta skončila tesne vedľa. O štyri minúty neskôr strielal Vida v šestnástke síce v páde, avšak z prvej, nebol presný. V dobrej pozícii sa ocitol aj Ljubičić v 67. minúte, opäť chýbalo niečo k ohrozeniu gólmana hostí. V ďalších minútach prebiehali tvrdé boje medzi pokutovými územiami a zároveň sme mohli vidieť aj neschopnosť v koncovke u oboch mužstiev. Až v osemdesiatej minúte Machovec z priameho kopu z dobrej vzdialenosti rovno vypálil smerom na bránu, lopta skončila tesne vedľa. Zaujímavo sa črtalo aj Kalmárové preštrikovanie cez obranu do pokutového územia, náš špílmacher bol zablokovaný v poslednej chvíli. Víťazstvo na svoju stranu mohol predsa len strhnúť v nadstavenom čase Pačinda, hlavičkoval však na našu smolu tesne nad. Nedokázali sme tak využiť prevahu na ihrisku a niekoľko gólových príležitostí v stretnutí, a preto sme si pripísali do tabuľky len jeden bod.

Šiesta remíza v ročníku má pre nás trpkú príchuť. Po zaváhaní na domácej pôde sa totiž prepadávame až na piatu priečku. Odplata nováčikovi za predošlú prehru teda nedopadla na výbornú. Ďakujeme však famóznym fanúšikom, ktorých dnes prišlo neuveriteľných takmer deväťtisíc. Najbližšie nás čaká posledný výjazd v roku 2017. O týždeň v sobotu 2. decembra zavítame na stretnutie proti Prešovu, kde si v Poprade s týmto východoslovenským mužstvom zmeriame sily o 14:00.

Hodnotenie trénerov

Marco Rossi, DAC: „Myslím si, že výsledok 0:0 sa môže stať. Nechcem hľadať alibi, podmienky na ihrisku neboli ideálne - trávnik bol tvrdý, rýchlo sa rozbil, a tak sa hralo ťažko. Mali sme aj viacero šancí proti súperovi, čo sem prišiel s defenzívnou taktikou. Okrem toho sa však dostal aj do niekoľkých protiútokov. My sme mali tri lepšie a niekoľko menších príležitostí na skórovanie. Ak by sme aspoň jednu z nich využili, tak by sme vyhrali. Mohlo sa však stať, že by skóroval súper, ale našťastie sa to nenaplnilo. Máme len bod, no treba ísť ďalej.“

Ivan Galád, Nitra: „Nielen v dnešnom zápase, ale celú sezónu potvrdzujeme, že sme najlepšie brániace mužstvo. Do budúcna však chceme spraviť kroky k zlepšeniu produktivity smerom dopredu. Dnešné stretnutie sme zvládli, no mrzí ma, že smerom dopredu sme neboli efektívni. Bolo by dobré, keby aj v Nitre boli niekedy raz také podmienky.“

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA - FC NITRA 0:0

Fortuna liga, 17. kolo, 26.11.2017, 14.00 h

Góly: -

Rozhodovali: Kráľovič - Somoláni, Mókoš, 8727 divákov

ŽK: 88. Mervó - 41. Vencl

DAC: Macej - Živković, Šatka, Huk, Davis - Ljubičić - Vida (68. Mervó), Kalmár, Simon (55. Aluku), Pačinda - Divković (81.Ashiru)

Nitra: Hroššo - Kuník, Križan, Vencl Chovanec - Kóňa, Šimončič (73. Kotrík), Machovec - Valenta (55. Steinhubel), Balaj (83. Abrahám), Aurelien

Štatistiky:

Držanie lopty: 57% - 43%

Strely: na bránu 6:2, mimo 6:4

Rohy: 11:4

Ofsajdy: 0:1

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies