Back to top

Radšej víťazstvo 5:4

Publikované: 28. november 2017 - 12:32
Bezgólovú remízu proti Nitre hodnotí trojica Patrik Macej, Marin Ljubičić a Erik Pačinda.

Po týždni si opäť udržal čisté konto, 0:0 v Žiline a 0:0 doma s Nitrou však ťažko porovnávať. Parik Macej neskrýval sklamanie ani na druhý deň po zápase. Ťažko sa mi na to z bránky pozeralo. Nitru sme tlačili, lenže gól neprichádzal a boli sme čoraz nervóznejší. Hostia si nevypracovali nič, kým my sme mali aspoň nejaké náznaky šancí. Nula je síce krásna, ale bral by som radšej víťazstvo 5:4, tri body a druhé miesto v tabuľke,“ prezradil 23-ročný český brankár DAC-u, pre ktorého to bola šiesta nula v 17. jesennom kole. Na opačnej strane stál Lukáš Hroššo, ktorý je v tomto smere rekordérom súťaže - nedeľňajší zápas bol už jeho jedenásty v sezóne, v ktorom neinkasoval. Inak ako bezgólovou remízou sa to azda ani nemohlo skončiť... „Myslím si, že sme mohli vyhrať. Pravda, Nitra dobre bránila, prišla si pre bod a ten aj získala. Chýbalo nám v niektorých situáciách zobrať viac zodpovednosti, nejakú akciu na seba. Jediný sa o to pokúšal Zsolti Kalmár. Určite sme toho mohli vymyslieťviac,“ dodal rodák z Ostravy.

Marin Ljubičić opäť ťahal káru, ako ozajstný kapitán bránil, útočil, bol pri všetkom podstatnom. Podľa InStat indexu (252) sa stal druhým najlepším hráčom zápasu po hosťujúcom stopérovi Križanovi (255). Ani jeho bojovnosť však mužstvo k trom bodom nepriviedla. Chceli sme určite vyhrať. Vedeli sme, že Nitra pozorne bráni a vyčkáva na rýchle protiútoky. Snažili sme sa držať loptu na svojich kopačkách, ale posledných dvadsať metrov pred bránkou nám to až tak nešlo. Vyústilo to teda do straty dvoch bodov, nedá sa nič robiť. Do konca jesene môžeme ešte získať šesť bodov a urobíme všetko čo je v našich silách, aby sa nám to aj podarilo,“ vyhlásil 29-ročný chorvátsky stredopoliar.

Po treste za žlté karty sa do našej zostavy vrátil najlepší strelec tímu Erik Pačinda. S piatimi pokusmi bol strelecky najaktívnejším hráčom na trávniku (druhý najvyšší počet bol 2), ôsmy gól v sezóne však nepridal. „Pre mňa osobne to bol náročný zápas, pred ním som takmer tri týždne netrénoval. Aj napriek tomu som sa snažil odovzdať na ihrisku maximum, rovnako ako moji spoluhráči. Chceli sme byť po tomto zápase druhí, žiaľ, to sa nám nepodarilo a sme z toho sklamaní.“ Mužstvo potvrdilo domácu postupku z tejto sezóny, keď po víťazstve nasleduje strata bodov. Na vlastnom štadióne sme ešte nedokázali vyhrať dva zápasy v rade. Je to len kuriozita, alebo to má hlbšie korene? „Šance si vytvárame, ale nevieme daťgól. Bez gólov samozrejme nemôžeme vyhrať. Náš cieľ je získať v ďalších dvoch zápasoch šesť bodov. Pokiaľ chceme byť v prvej  šestke, tak to musíme zvládnuť,“ vyjadril sa ofenzívny klenot nášho klubu.

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies