Back to top

Futbal išiel do úzadia, prevládal boj

Publikované: 4. december 2017 - 9:17
Na tretiu bezgólovú remízu v rade sa pozrieme očami ofenzívneho a defenzívneho hráča. Na chodbe popradského NTC sme oslovili najlepšieho strelca mužstva Erika Pačindu a narodeninového oslávenca Ľubomíra Šatku.

Tretia bezgólová remíza v rade je unikátom, nikdy v doterajšej prvoligovej histórii klubu sme takúto šnúru nevytvorili. Tri zápasy bez inkasovaného gólu sme absolvovali naposledy na jar tohto roka, kedy sme postupne remizovali s Trnavou 0:0 a porazili Slovan aj Trenčín zhodne 1:0.

Pre poslednú sériu troch zápasov bez streleného gólu treba načrieť ešte hlbšie do archívu, ostatný takýto prípad sa stal na prelome jesene 2013 (DAC-Myjava 0:3, Nitra-DAC 0:0) a jari 2014 (DAC-Košice 0:0). Z doterajších 705 stretnutí DAC-u v najvyššej súťaži sa toto nepopulárne skóre zrodilo v 65 prípadoch, v aktuálnej sezóne zatiaľ štyrikrát - z toho v oboch súbojoch s Prešovom.
Mimochodom, včerajší 43. vzájomný súboj so Šarišanmi priniesol už ôsmu remízu 0:0. So žiadnym iným súperom sme tento výsledok nedosiahli viackrát.
V aktuálnej sezóne sme si siedmykrát udržali čisté konto a bol to piaty zápas, v ktorom sme sa strelecky nedokázali presadiť. 

Na druhej strane, momentálne sme mužstvom s najdlhšou sériou bez inkasovaného gólu (329 minút). Brankár Macej ťahal naposledy loptu zo svojej siete pred mesiacom, v 31. minúte súboja so Slovanom. 

Výrazný podiel na tom má aj včerajší narodeninový oslávenec Ľubomír Šatka. Pravda, po súboji u desiateho tímu tabuľky mal k spokojnosti ďaleko. „Samozrejme, očakával som trojbodový darček k narodeninám, ale je to naša spoločná vina, že sme nedokázali vyhrať a opäť sme nedali ani gól. Keď sa netrafíme, tak nemôžeme ani vyhrať. Pritom, boli tam šance, ktoré však momentálne nedokážeme dotlačiť do brány. Dostávame sa do náznakov, ale nepadá nám to tam už tretí zápas v rade. Som presvedčený, že ak by sme dali gól, bol by to úplne iný zápas.“ Tiež sa pristavil pri poveternostných podmienkach. „V takej zime sa hrá veľmi ťažko. Bol to skôr boj ako futbal. Bolo tam veľa šmýkania a súbojov, pretože ani terén nebol ideálny.“ Súboj Prešov-DAC prilákal do popradského NTC len 217 divákov, čo je absolútny negatívny rekord na našom zápase v prvej lige (doteraz 250 na stretnutí 25. kola sezóny 2009/10 Petržalka-DAC 1:1). O atmosféru sa staral výlučne náš fanklub. V sektore hostí bolo 49 fanúšikov. „Som rád, že nás prišli podporiť, hlavne v takom počasí a po takej dlhej ceste. Veľká škoda, že sme ich nemohli potešiť tromi bodmi, ale verím, že im to ešte vynahradíme v budúcich zápasoch,“ dodal čerstvo 22-ročný pilier našej defenzívy, ktorý bol podľa InStat indexu najlepším hráčom včerajšieho zápasu - spolu s Marinom Ljubičićom (zhodne po 277).

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies