Back to top

Prezident klubu Tibor Végh vo VV SFZ aj druhé funkčné obdobie

Publikované: 3. február 2018 - 17:59
Prezident DAC-u dostal mandát na funkciu vo Výkonnom výbore SFZ od delegátov včerajšej volebnej Konferencie Slovenského futbalového zväzu.

Včerajšia konferencia Slovenského futbalového zväzu v Senci mala prívlastok volebná. Súčasťou bohatého programu bola voľba prezidenta SFZ, ktorým sa na tretie funkčné obdobie stal Ján Kováčik. Delegáti volili aj členov Výkonného výboru SFZ (VV SFZ), najvyššieho výkonného orgánu zväzu pre riadenie futbalu.

Jedným z členov VV SFZ za profesionálny futbal sa stal prezident DAC-u Dr. Tibor Végh, ktorý tak pokračuje vo funkcii, do ktorej ho pôvodne zvolili v marci 2017 po odstúpení Myjavy z najvyššej súťaže a zániku mandátu jej zástupcu.

Novou tvárou v trinásťčlennom VV SFZ sa stal bývalý lodivod DAC-u Dušan Radolský, ktorý v exekutíve nahradil Milana Lešického ako zástupca trénerskej obce.

Výsledky volieb - zloženie VV SFZ:

Prezident SFZ: Ján Kováčik

Člen VV SFZ - viceprezident SFZ pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy: Karol Belaník

Člen VV SFZ - viceprezidenta za profesionálny futbal: Ivan Kozák

Členovia VV SFZ za profesionálny futbal: Petr Kašpar, Viliam Ondrejka, Tibor Végh

Členovia VV SFZ za amatérsky futbal, z ktorých jeden je viceprezidentom pre amatérsky futbal (VsFZ, SsFZ, ZsFZ, BFZ): Richard Havrilla, Jozef Paršo, Ladislav Gádoši, Juraj Jánošík

Člena VV SFZ - člen pre legislatívno-právne otázky: Peter Sepeši

Člena VV SFZ - zástupca trénerov: Dušan Radolský

Člena VV SFZ - zástupca rozhodcov, ktorý je zároveň predsedom KR SFZ: Marián Ružbarský

Tibor Végh bude teda naďalej jedným zo štyroch zástupcov profesionálneho futbalu v exekutívnom orgáne Slovenského futbalového zväzu a jedným z celkovo trinástich 13 členov VV SFZ. „Od môjho zvolenia do funkcie pred necelým rokom som sa už zoznámil s fungovaním tohto orgánu. Na pravidelných mesačných stretnutiach sa venujeme najmä otázkam podpory futbalu na všetkých úrovniach od grassroots až po vrcholový futbal, čo v sebe zahŕňa aktívnu komunikáciu so zástupcami výkonnostného futbalu, podporu kľúčových projektov pre budúcnosť slovenského futbalu, akými sú projekt Akadémií či projekt Infraštruktúra 2018. Pozornosť venujeme taktiež pravidelnému vyhodnocovaniu zápasov reprezentácií rôznych kategórií reprezentačných výberov, ako aj informáciám o zložení jednotlivých komisií SFZ, ale aj delegačných listín rozhodcov a delegátov v súťažiach SFZ. Z pohľadu klubu aj celej Únie ligových klubov, považujem za kľúčové najmä systematické zvyšovanie podpory profesionálneho futbalu a projekt Akadémií, kde hlavnú úlohu zohráva komunikácia medzi profesionálnym a výkonnostným futbalom. Vieme, že slovenský futbal môže napredovať len pri správnej podpore infraštruktúry ale aj športovo-technickej stránky,“vyjadril sa Tibor Végh. Podľa jeho slov je v dnešnej dobe veľmi dôležité podchytiť mládež, ktorá má na výber z množstva záujmových aktivít. Aj to môže byť jednou z ciest na zastavenie poklesu záujmu o naše ligové súťaže. „Musíme podporovať aktivity smerujúce k zvyšovaniu všeobecného záujmu o futbal a náboru nových hráčov. Aj preto SFZ v spolupráci so sponzorom spustil projekt Dajme spolu gól pre škôlkarov. Naše ciele určite nedosiahneme bez aktívnej komunikácie s predstaviteľmi výkonnostného futbalu o vzájomnej podpore pri spoločných projektoch podporujúcich rast futbalu z pohľadu športujúcich detí, ale aj všeobecného záujmu. Teší ma, že z oboch strán cítiť záujem o spoločnú cestu.“

Pravidelne sa opakujúcou témou v slovenskom futbale je štruktúra jednotlivých súťaží. „Týka sa to predovšetkým úrovne ÚLK, SFZ a najvyšších regionálnych súťaží. Ich podoba musí reflektovať potreby rozvoja futbalu na Slovensku. Úloh na nadchádzajúce volebné obdobie máme dosť a ja sa na túto prácu teším. Prijatie mandátu na ďalšie období je pre mňa nielen zodpovednosť a záväzok, ale aj príležitosť podporovať túto krásnu hru, získavať pre ňu stále viac a viac fanúšikov a umožniť rozvoj mladých futbalových talentov na Slovensku“ dodal prezident DAC-u.

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Cookies