Back to top

Aj naďalej „Poďme spolu na DAC!“

Publikované: 28. február 2018 - 15:24
Projekt „Poďme spolu na DAC!“ pokračoval aj minulý týždeň, kedy sa mužstvo DAC-u stretlo s deťmi z Dolných Salíb.

Povzbudení úspechom projektu „Poďme spolu na DAC!“ v prvom roku jeho existencie, aj naďalej čakáme prihlášky žiakov a študentov základných a stredných škôl, ktorí chcú naživo zažiť jedinečné ovzdušie MOL Arény. V roku 2017 sme privítali tristo žiakov a študentov desiatich škôl z Dunajskej Stredy a širšieho okolia. Pri príležitosti prvého domáceho zápasu v jarnej časti sezóny 2017/18 malo možnosť stretnúť našich hráčov a zažiť atmosféru arény ďalších tridsať detí.

Sobotňajší duel DAC-Michalovce videli naživo žiaci zo Základnej školy s vyučovacím jazykom maďarským Dolné Saliby a dva dni predtým k nim zavítala štvorica našich hráčov. Bola to prvá príležitosť, kedy projekt prekročil hranice galantského okresu.

Kalmár, Vida, Mervó a Černák si v kultúrnom dome v Dolných Salibách, odetom do žlto-modrých farieb, podebatovali so študentmi, rozdali im autogramy a priestor bol aj na spoločné fotografie. O tom, ako toto stretnutie prežívali deti, si môžete prečítať nižšie.

Projekt „Poďme spolu na DAC“ bude pokračovať aj v najbližších týždňoch a mesiacoch, okrem rizikových stretnutí proti Trnave a Slovanu. Ďalšia registrácia závisí od vyžrebovania nadstavbovej časti, sledujte preto našu webstránku!

Viac o projekte „Poďme SPOLU na DAC!“ si môžete prečítať tu.

DAC-Michalovce: zážitky a reakcie Základnej školy Dolné Saliby

Po pravde, ani sme nevedeli či sa máme viac tešiť z toho, že prídu futbalisti DAC na návštevu našej školy, alebo že my následne uvidíme ich zápas. Na obe udalosti sme sa v každom prípade svedomito pripravili.

Štvrtková reakcia

„Hneď som spoznal Kalmára, Mervóa, Vidu aj Černáka. Prichádzali presne tak, ako nastupujú pred ozajstným zápasom na ihrisko. Potom nasledoval vedomostný kvíz a záverečné fotenie. Bol to naozaj skvelý zážitok,“opísal jeden zo školákov.

Zápasová reakcie

1. „V sobotu počas cesty na zápas už boli všetci zvedaví, aký to bude zážitok. Keď zastavil autobus pri MOL Aréne, tak sme neverili vlastným očiam, aká je krásna a koľko ľudí tam smeruje,“ opísala jedna z vychovávateliek.

2. „Sedeli sme v sektore C1 a akurát keď nám pani učiteľky rozdávali teplý čaj padol gól. Môžeme teda povedať, že čaj z Dolných Salíb priniesol DAC šťastie,“ zhrnul malý fanúšik.

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies