Back to top

Rossi má doma Zlatú lavičku

Publikované: 28. marec 2018 - 15:35
Tréner DAC-u sa ocitol v spoločnosti velikánov ako Ancelotti, Conte či Allegri.

V Taliansku je marcový asociačný termín tradične spojený so slávnostným vyhlásením najlepšieho trénera za predchádzajúcu sezónu. Cenu Panchina d'Oro (Zlatá lavička) za ročník 2016/17 si v pondelok prevzal Massimiliano Allegri, pod ktorého vedením sa turínsky Juventus vlani prebojoval až do finále Ligy majstrov a získal domáci titul aj pohár. Za Allegrim sa umiestnili Gian Piro Gasperini z Atalanty a Maurizio Sarri, kouč SSC Napoli.

Súčasťou tohtoročnej ceremónie v Coverciane, Talianskom národnom tréningovom stredisku, bolo aj odovzdanie Panchina d'Oro Speciale pre všetkých talianskych trénerov, ktorí v roku 2017 získali majstrovskú trofej v niektorej európskej krajine. Medzi ocenenými sa ocitol aj tréner DAC-u Marco Rossi, v minulej sezóne maďarský majster s Honvédom Budapešť. Rossi sa ocitol v skutočne parádnej spoločnosti, veď okrem neho boli ocenení aj Carlo Ancelotti (Bayern Mníchov, Nemecko), Roberto Bordin (Sheriff Tiraspoľ, Moldavsko), Massimo Carrera (Spartak Moskva, Rusko) a Antonio Conte (Chelsea, Anglicko).

„Bolo to príjemné prekvapenie, toto ocenenie som vôbec nečakal. Taliansky futbalový zväz ukázal krásne gesto tým, že ocenil prácu talianskych trénerov naprieč celou Európou. Som veľmi hrdý na toto ocenenie, a to nielen kvôli sebe, ale aj kvôli mojim najbližším spolupracovníkom. Potešilo ma aj stretnutie s kolegami, proti ktorým som ešte nedávno hrával. Napríklad s Allegrim sme pred desiatimi rokmi súperili v tretej lige. Mali sme si či povedať, všetci boli veľmi milí. Conte a Ancelotti nemohli osobne prísť, ale poslali odkaz, v ktorom nám zablahoželali k práci odvedenej za hranicami Talianska. Pracovať v zahraničí je vždy náročnejšie, pretože tréner musí spoznať prostredie a mentalitu hráčov, čo nebýva jednoduchá úloha. Aby som dostal rovnaké ocenenie aj o rok, museli by sme vyhrať ligu. Myslím si, že ak dostaneme z mužstva maximum a prebojujeme sa do Európy, budeme môcť byť spokojní všetci - nielen ja, ale aj hráči a celý klub, hoci by to znamenalo, že nedostanem Zlatú lavičku aj druhý rok za sebou. Toto je však náš cieľ a pre jeho naplnenie sa budeme snažiť spraviť všetko, čo bude v našich silách,“ skonštatoval pre fcdac.sk taliansky kormidelník DAC-u.

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Cookies