Back to top

DAC-Trnava 1:0 (0:0)

Publikované: 1. apríl 2018 - 18:48
To nie je prvoaprílový žart: v krajskom derby DAC dokázal zdolať Spartak až po siedmych neúspešných pokusoch a takmer troch rokoch. O premiérový a víťazný gól sa postaral novic Bayo, čím naše mužstvo zúročilo prevahu na ihrisku. Vyhrali zaslúžene a odmenili tak fantastických, vyše sedemtisíc fanúšikov.

Oproti predošlému stretnutiu proti Slovanu nastali tri zmeny v našej základnej jedenástke. Šatka má natiahnutý lýtkový sval, Černák má narazené trieslo a Divković skončil na lavičke náhradníkov. Okrem toho nám chýbal aj Ljubičić pre kartový trest. Miesto nich dnes nastúpili Záhumenský, Blackman a Čmelík. Pačinda sa už vo štvrtej minúte ocitol v zaujímavej šanci, brankára však neohrozil. Inak tomu bolo o tri minúty neskôr, keď Čmelík po odrazenej lopte poslal umiestnenú strelu k pravej žrdi, Chudý ju bravúrne vychytal. Pokračovali sme s prevahou na lopte, avšak začal sa hrať medzišestnástkový futbal. Aj napriek chýbajúcim útočným kreáciám a gólovým akciám sa hralo vo výbornej futbalovej atmosfére. Až v 37. minúte mohol Davis postaviť fanúšikov zo sedadiel, loptu však tesne pred pokutovým územím netrafil ideálne. O tri minúty neskôr zakončoval Pačinda po parádičkách od Davisa a Kalmára z ostrého uhla, Chudý bol pozorný. Súpera sme pritlačili aj v závere polčasu, keď Čmelíkov roh predĺžil Koštrna, no Kalmár bránu hlavou neohrozil. Polčas chudobnejší na gólové príležitosti, no s prevahou na našej strane sa skončil bezgólovou remízou.

Druhá štyridsaťpäťminútovka začala bez zmien na oboch stranách. Tak ako my v prvom polčase, tak Trnava mala hneď na začiatku druhého dejstva obrovskú príležitosť na skórovanie. V našom pokutovom území sa ocitol Kadlec zoči-voči Macejovi, náš gólman rýchlo vybehol, strelcovi zmenšil uhol a nakoniec vytlačil loptu preč od brány. V 52. minúte sme mali veľmi nemilý pohľad na Čmelíka po faule Tótha, Lukáš zostal ležať na zemi, nútene bol vystriedaný a my len dúfame, že bude v poriadku. Náhradník Bayo hneď v 57. minúte hlavičkoval nad. Po hodine hry sme sa dočkali, Bayo bol vysunutý do samostatného nájazdu, loptu poslal pri páde pod Chudého nohy a už sa dokotúľala do brány - 1:0. V 68. minúte Pačinda výborne zatočil loptu z priameho kopu, tá len „tesnulinko“ minula ľavú žrď. Pačinda sa v osemdesiatej minúte šikovnou kľučkou zbavil protihráča, tvrdo vypálil, no jeho strelu v snahe tečovať nešťastne vybránil Divković. O tri minúty sa Brigant dostal cez Pamboua, poslal tvrdú strelu, lenže nebol presný. V 90. minúte dostal pas do úniku Vida, vypálil z prvej a jeho pokus aj keď s problémami, ale predsa len skrotil Chudý. Zápas sa však ďaleko neskončil, rozhodca nadstavil až osem minút, ktoré boli pre nás mimoriadne náročné. Najprv musel predviesť Macej bravúrny zákrok po skvele umiestnenej hlavičke Tótha. Pri ďalšom rohu zase Egho minul ľavú žrď o chlp. V samotnom závere mohol Bayo pridať poisťovací gól po centri z ľavého krídla, loptu pred prázdnou bránou netrafil. Aj napriek tomu sme sa po zápase mohli radovať zo zaslúženého trojbodového zisku, ktorý sprevádzali aj patričné oslavy.

Dvanáste víťazstvo v ročníku pre nás znamená zotrvanie na tretej priečke a priblíženie sa k pohárovej Európe. Séria zápasov s Trnavou a naše najväčšie derby sa stávajú aspoň nateraz minulosťou. Pokračujeme však ďalej. Už o týždeň, v nedeľu ôsmeho apríla o 15:20 zavítame na trenčiansku pôdu.

Hodnotenie trénerov

Marco Rossi, DAC: „Každý jeden zápas s Trnavou je mimoriadne vyrovnaný a rozhodujú ho malé epizódky. V ligovom súboji v septembri sme prehrali po červenej karte, v odvete sa zrodila remíza 0:0, kým pohárový zápas sme prehrali 2:0 po našich dvoch obrovských chybách. Videli sme bojovný zápas, kde sme si zaslúžili vyhrať. Musím však uznať, že v závere stretnutia sme poriadne tŕpli.“

Nestor El Maestro, Trnava: „Bol to fyzicky náročný zápas, ktorý sa odohrával v náročných podmienkach. Myslím si, že Dunajská Streda bola trochu silnejšia a vyhrala zaslúžene. Gratulujem.“

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA - FC SPARTAK TRNAVA 1:0 (0:0)

Fortuna liga, 3. kolo nadstavbovej časti o titul, 01.04.2018, 15.20 h

Góly: 60. Bayo 1:0

Rozhodovali: Glova - Slyško, Mókoš, 7236 divákov

ŽK: 7. Čmelík, 45. Koštrna, 58. Herc, 58. Blackman, 90+3 Kalmár, 90+5 Macej - 45. Čivić, 52. Tóth, 67. Pehlivan, 90+4 Egho

DAC: Macej - Koštrna, Huk, Záhumenský - Blackman, Herc (74. Divković), Simon, Davis - Kalmár - Pačinda (88. Vida), Čmelík (55. Bayo)

Trnava: Chudý - Kadlec, Tóth, Godál, Čivić - Sloboda, Greššák, Pehlivan (70. Yilmaz), Tchanturishvili - Ofosu (81. Brigant), Pekár (62. Egho)

Štatistiky:

Držanie lopty: 52% - 48%

Strely: na bránu 5:2, mimo 6:4

Rohy: 5:4

Ofsajdy: 0:2

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies