Back to top

Martin Jedlička vytiahol zákrok zápasu a ukázal veľké srdce

Publikované: 26. november 2018 - 10:10
Aj brankár DAC-u mal veľký podiel na sobotňajšej bezgólovej remíze.

Včerajší duel proti Trenčínu bol tretí ligový v rade a celkovo piaty v sezóne, v ktorom si Martin Jedličkaudržal čisté konto. Jeho aktuálna séria bez inkasovaného gólu ráta už 273 minút. „Som rád, že som vychytal tretiu nulu v rade, ale proti Trenčínu sme mali vyhrať, vypracovali sme si na to dosť šancí. Myslím si, že keby sa hralo do noci, ani tak by sme neskórovali. Taký je futbal, jednoducho to tam včera nechcelo padnúť. Teraz sa už musíme pripraviť na Žilinu, aby sme tam vybojovali tri body,“skonštatoval 20-ročný rodák z Příbramu.

Pre brankára patria zápasy, aký sme videli v MOL Aréne proti Trenčanom, medzi tie najnáročnejšie. Aj vďaka 75-minútovej presilovke o jedného hráča sa hralo zväčša na súperovej polovici, hostia však hrozili z rýchlych protiútokov. „Hlavne som sa chcel udržať v teple, aby som nezamrzol, pretože som nemal veľa roboty. Boli tam hlavne rozohrávky nohou, ale musel som byť neustále v strehu. Búšili sme celý zápas do trenčianskej obrany, hlavne v druhom polčase tam lietal jeden center za druhým z každej strany.“

Mali sme dostatok šancí zvíťaziť aj vyšším rozdielom, ale zákrok zápasu vytiahol Jedlička. Na konci prvého dejstva vychytal v tutovke Sleegersa. „Mance a Sleegers išli dvaja na jedného. Tušil som, že Mance bude prihrávať, aby jeho spoluhráč išiel na mňa sám. Sleegers našťastie prebral loptu zle, trošku do strany, a tak som sa mu snažil priblížiť čo najviac, aby ma trafil. Mal som aj šťastie, takže to neberiem ako zákrok zápasu,“ vracia sa skromne k jednej z kľúčových situácií zápasu.

Posledné domáce stretnutie jesene napokon gól neprinieslo, s fantastickým dunajskostredským publikom sme sa rozlúčili po remíze 0:0. „Hlavne by som sa chcel poďakovať fanúšikom, ktorí nás podporujú doma aj vonku. Mužstvá prichádzajúce do Dunajskej Stredy to majú ťažké, pretože fanúšikovia sú dvanástym hráčom. Veľmi pekne im ďakujeme! Škoda, že sme včera nevyhrali pre nich, ale taký je futbal. V ďalších zápasoch sa im pokúsime spraviť radosť,“ sľubuje Jedlička, ktorý hneď po zápase jednému z nich radosť spravil. A obrovskú! Svoje zápasové rukavice venoval malému štvrtákovi a talentovanému brankárovi z Komárna Márkovi, ktorý bol na zápase v rámci nášho projektu „Poďme spolu na DAC!“ a pre ktorého je Martin najväčším vzorom. Po včerajšku to zaiste platí viacnásobne!

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Cookies