Back to top

Špiriak, Slančík, Bednár aj Baumgartner pri výhre nad Fenerbahce

Publikované: 11. január 2019 - 16:14
Všetci štyria hráči DAC-u zasiahli do dnešného víťazného duelu slovenskej reprezentácie do 21 rokov proti juniorke Fenerbahce Istanbul.
Špiriak, Slančík, Bednár aj Baumgartner pri výhre nad Fenerbahce

Z pätice hráčov DAC-u, ktorých tréner slovenskej reprezentačnej dvadsaťjednotky Adrian Guľa nominoval na prvý prípravný kemp roka, napokon do Turecka odcestovali štyria. Christiána Herca totiž na dva týždne stiahol jeho kmeňový klub Wolverhampton Wanderers na prípravu s prvým tímom.

Náš klub teda v krajine polmesiaca zastupujú Adrián SlančíkDominik ŠpiriakMartin Bednár a Denis Baumgartner a všetci štyria zasiahli aj do dnešného prípravného stretnutia proti juniorom Fenerbahce Istanbul.

Špiriak a Bednár nastúpili v základnej zostave, Slančík a Baumgartner zasiahli do zápasu počas jeho priebehu. Najviac minút strávil na trávniku defenzívny záložník Bednár (60 minút), jeden polčas si zahrali Špiriak a Slančík, kým Baumgartner pobudol na trávniku záverečnú polhodinu.

Zverenci trénera Guľu zvládli svoj prvý zápas v roku 2019 na výbornú, o ich víťazstve 1:0 rozhodol gól Žilinčana Boženíka.

„Bol to dobrý, behavý a bojovný zápas proti kvalitnému súperovi. Mali sme viacero šancí dostať sa do vedenia už v prvom polčase, nakoniec sme na rozhodujúci gól čakali do polovice druhého polčasu. S víťazstvom sme spokojný a myslím si, že zápas splnil svoj účel,“ skonštatoval Dominik Špiriak, jeden z viacerých nováčikov v tíme, ktorý pred novým kvalifikačným cyklom prešiel výraznou premenou. „Vytvorili sme super partiu, čo nie je náhoda, pretože s väčšinou chalanov sa už poznáme z mladších reprezentačných kategórií či z ligových zápasov. Aj tréneri a ich tréningové jednotky sú výborné, v predošlých dňoch sme mali veľmi dobrú záťaž. Skvelé je, že pracujeme na prírodných trávnikoch a v ideálnych podmienkach. Jediný problém nám robí dážď, ale to sa dá vydržať,“ vyhlásil 19-ročný obranca.

Mladí Slováci si na záver kempu v utorok 15. januára zmerajú sily s výberom Uzbekistanu do 23 rokov.

Zdroj: fcdac.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies