Back to top

Tirolský denník 2: nedeľa v znamení dvoch tréningov

Publikované: 21. jún 2021 - 6:16
Prvý týždeň letnej prípravy uzavrelo mužstvo dvojfázovým tréningom na sústredení v Rakúsku.
Tirolský denník 2: nedeľa v znamení dvoch tréningov

Od piatkového príjazdu do Fügenu sa naša výprava pripravuje v letných teplotách. V sobotu aj v nedeľu sa ručička teplomera šplhala cez deň k tridsiatke a keďže počas každého z tréningov slnko vytrvalo pieklo, pri nadmorskej výške takmer 600 metrov nad morom to znamenalo skutočne náročné tréningové podmienky. Krátky, zhruba desaťminútový lejak v sobotu večer každého potešil, na nadeľu predpovedaná spŕška ale neprišla. Na radosť návštevníkov kúpaliska v susedstve štadiónika v Stumme.

Hráči sa ale nepotia len kvôli teplu. Na prvom tréningu dostali poriadne zabrať najskôr pod dohľadom kondičného trénera Csabu Gábriša. Potom sa už k slovu dostala lopta, keďže nasledovali rôzne variácie herných cvičení. Doobedňajšiu tréningovú dávku ukončili ďalšie behy.

Poobede sa mužstvo opäť vrátilo na ihrisko, ale tentoraz zostali lopty zamknuté v sklade. Druhý tréning totiž zahŕňal výlučne posilňovacie cvičenia s pomocou činiek a rôznych fitness pomôcok.

Po tréningu si hráči svoje unavené svaly vymáčali vo wellnesse hotela. Samozrejmou súčasťou každého sústredenia sú spoločné raňajky, obedy a večere, okrem toho majú hráči k dispozícii maséra, fyzioterapeutov aj akupunktúru. Každý deň absolvujú tiež spoločný míting, na ktorom popri dennom programe postupne aj v teoretickej forme zoznamujú s taktickými predstavami trénera Antala Németha. Inak tomu nebolo ani v predposlednú júnovú nedeľu.

dac1904.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies