Back to top

Rok plný zážitkov vďaka Krajskej organizácií cestovného ruchu

Publikované: 29. december 2021 - 8:41
Výlety a dobrodružstvá v Trnavskom kraji sa tento rok niesli v znamení vlakov, cyklovýletov, turistiky, hudby aj vody. V krajskej organizácii cestovného ruchu Trnavský kraj sme sa počas celého roka snažili nájsť cestičky, ako prinášať nečakané a hodnotné zážitky aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii.
Rok plný zážitkov vďaka Krajskej organizácií cestovného ruchu

Najväčším hnacím motorom sa pre nás stali reakcie nadšených výletníkov, ktorí sa už nevedia dočkať ďalšej sezóny a noviniek, ktoré sme si pripravili. Budete medzi nimi tento rok aj vy?

Vlakom alebo busom?

Najväčším hitom letnej sezóny sa stali Výletné vlaky Pálffy a Štefánik. Historické mašinky s divadelným predstavením v podaní profesionálnych hercov z Divadla Jána Palárika v Trnave jazdili z Bratislavy alebo z Nového Mesta nad Váhom do Smoleníc a do Brezovej pod Bradlom. Počas prázdnin prešli 1 823 vlakových kilometrov a previezli spolu 1332 cestujúcich. Vďaka veľkému záujmu výletníkov vláčiky vypravíme aj v roku 2022. Už teraz pripravujeme viacero noviniek a prekvapení, ktoré potešia hlavne deti a ich rodičov, ale aj milovníkov historických vláčikov.

Nielen vlaky, ale aj vypravené cyklobusy sa stali veľmi vyhľadávaným spôsobom cestovania za zážitkami. K letným cyklobusom “Od vody k vode” zo Senca do Čunova sa na jeseň pridali Cyklobusy do Karpát, ktoré previezli turistov aj cyklistov z Trnavy a z Piešťan za objavovaním nových cyklotrás v okolí. V nasledujúcej sezóne sa na cyklovýlety môžete tešiť už od jari a pribudnú k nim aj nové trasy cyklobusu.

Jesenná nuda? Ani náhodou!

V septembri sme zažili hádam posledný teplý a slnečný deň babieho leta v parku kaštieľa v Dolnej Krupej. Vedeli ste, že tam kedysi prebýval slávny skladateľ Ludwig van Beethoven? A práve na tému jeho veľkej lásky, ktorá sa tu zrodila a inšpirovala jeho tvorbu, sme usporiadali koncert komornej hudby s názvom Rozárium hudby. Atmosféra podujatia bola neopísateľná a preto kto ju nezažil, môže sa pridať v budúcom roku.

Po tomto umeleckom zážitku sme počas dušičkového víkendu zorganizovali aj unikátny splav - Dunajský svetlonos, počas ktorého účastníci splavovali rozvetvené dunajské ramená v katamaránoch s lampášmi. Voda je jednou z hlavných tém, pre ktoré je náš  kraj výnimočný. Téma termálnej vody dostala priestor už príchodom sychravého počasia. Vtedy sme ako Trnavský kraj zážitkov v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, Thermalparkom Dunajská Streda a Thermal Corvinus Veľký Meder uviedli na trh aquapass Vlakom za termálom. S jedeným výhodným kombinovaným lístkom zakúpeným na vlakovej stanici, dostanete nielen lístok na vlak a bezplatný transfer medzi železničnou stanicou a aquaparkom, ale zároveň aj vstupenku do aquaparku.

Zabudnuté príbehy ožívajú

Na záver roka, tesne pred vyhlásením lockdownu, sa nám v spolupráci s Divadlom Jána Palárika v Trnave podarilo uviesť premiéru zážitkovej prehliadky mesta s názvom Piešťany podľa Wintera. Umelecké výkony profesionálnych hercov z DJP v audiohre dopĺňali živé vystúpenia ochotníckych súborov Divadla na TrakOch a Univerzitného divadla THE.ART.RE. Diváci prechádzajúci mestom tak mohli stretnúť Ľudovíta Wintera a ďalšie historické postavy v dobových kostýmoch a ocitli sa tak ako keby uprostred príbehu. Už teraz sa tešíme na spustenie tejto prehliadky, ktoré je naplánované po uvoľnení protipandemických opatrení začiatkom roka 2022.

V roku 2021 sme tiež predstavili unikátny projekt risografík s príbehom z Trnavského kraja, ktorý finančne pomáhal pandémiou postihnutému kreatívnemu odvetviu, konkrétne ilustrátorom. Podpísali sme Memorandum na rozvoj turistickej infraštruktúry v Trnavskom kraji, na základe ktorého bude do letnej turistickej sezóny 2022 vybudovaná a sprístupnená nová  útulňa Mihalinová v Malých Karpatoch. Máme veľkú radosť, že sa podarilo založiť novú oblastnú organizáciu cestovného ruchu v okrese Galanta s názvom Matúšova zem - Mátyásföld a začleniť mesto Hlohovec do oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj želá všetkým ľuďom žijúcim v kraji, ako aj tým, ktorí do nášho kraja cestujú, Vianoce plné zážitkov a veľa šťastia a zdravia v novom roku 2022!

TTSK

Toto ste už čítali?

Cookies