Mgr. Alexander Dakó, konateľ spoločnosti Gastro DS, s.r.o., uviedol, že sa týmto podarilo splniť jednu z dôležitých úloh jeho mandátu, ktorý trvá od apríla tohto roku. Vyjadril radosť z toho, že bola vybudovaná kuchyňa poskytujúca služby pre ľudí so špeciálnymi stravovacími požiadavkami a že táto bude od pondelka môcť zabezpečovať plnohodnotnú a kvalitnú stravu aj tým, ktorí pre svoje rôzne potravinové intolerancie doteraz nemohli využívať služby spoločnosti.
„Je to veľký krok pre Gastro DS a nová príležitosť pre ľudí s potravinovou intoleranciou v našom meste,“
- povedal konateľ spoločnosti.
Druhý konateľ, ktorého vymenovali do funkcie prednedávnom, Bc. Tamás Lakky, tento deň nazval výnimočnou príležitosťou, kedy spoločnosť poskytujúca stravovacie služby urobila dôležitý krok k zdravšiemu a individuálnejšiemu stravovaniu. Zároveň vyjadril poďakovanie všetkým, ktorí pomohli pri realizácii projektu.
„Zdravé stravovanie a ohľaduplnosť voči ľuďom s potravinovými intoleranciami a diétami sú pre nás všetkých mimoriadne dôležité,” povedal, s tým, že „v tejto kuchyni môžeme uspokojiť všetky diétne potreby, či už máte intoleranciu lepku, alergiu na laktózu alebo mlieko, cukrovku alebo nízku histamínovú intoleranciu.”
Primátor Dunajskej Stredy JUDr. Zoltán Hájos v úvode svojho príhovoru zdôraznil, že je to
"radostná správa, že Gastro DS, s.r.o. dosiahla takýto významný míľnik."
Vyjadril vďaku Alexandrovi Dakóovi a Tamásovi Lakkymu, ako aj všetkým, ktorí prispeli k architektonickej a technologickej stránke výstavby zariadenia.
„Ide o kuchyňu vybavenú moderným zariadením, ktorej pridanou hodnotou je aj to, že dokáže uspokojiť aj potreby tých, ktorí sú nútení stravovať sa dieteticky,“
- povedal primátor s tým, že ľudí, ktorí žijú s nejakou formou potravinovej intolerancie, je stále viac – či už medzi deťmi, alebo dospelými - a preto „bolo dôležité, aby sme dokázali aj pre nich zabezpečiť stravu vhodnej kvality, či už ide o škôlkarov, školákov, dôchodcov, či iných obyvateľov nášho mesta.“
Navyše, Gastro DS, s.r.o. so svojou novou, diétnou kuchyňou, poskytuje nielen verejné stravovanie, ale aj táto prevádzka bude zabezpečovať aj na stravovacie služby biznis typu.
Kuchyňa, ktorá momentálne poskytuje dietetické stravovacie služby pre približne 70 osôb, čaká aj na ďalších záujemcov, keďže jej celková kapacita je príprava stravy pre okolo 300-350 osôb denne.
Zoltán Hájos zaželal zamestnancom novej prevádzky, aby mohli pracovať vo vhodných podmienkach, aby pripravovali kvalitné a chutné jedlá v súlade s platnými normami a dodal, že im želá, aby si pri svojej práci vždy uvedomovali, že vykonávajú dôležitú službu pre svojich blížnych.
Po príhovoroch nasledovalo slávnostné prestrihnutie pásky, potom diakon Csaba Olgyay a Zsolt Görözdi, duchovný pastier reformovaného cirkevného zboru v Dunajskej Strede, požehnali diétnu kuchyňu.
Text a foto: Rózsár Vince
Toto ste už čítali?
Práce na železničnej trati Komárno-Bratislava 28. novembra
Leo Express informuje cestujúcich, že z dôvodu prác na...