Back to top

Ján Bernát hráčom DAC-u!

Publikované: 18. júl 2024 - 11:03
Dvadsaťtriročný stredopoliar prichádza na hosťovanie s opciou z belgického Westerla.
Ján Bernát hráčom DAC-u!

Ďalšou posilou DAC-u pred novým súťažným ročníkom sa stal Ján Bernát. Vedenie nášho klubu sa dohodlo s KVC Westerlo na hosťovaní 23-ročného kreatívneho stredopoliara do konca sezóny 2024/25, pričom zmluva obsahuje aj opciu na prípadný prestup.

Rodáka z Prešova (nar. 10. januára 2001) si už po žiackej kategórii vyhliadli v Žiline, kde získal majstrovský titul v kategóriách U17 aj U19. V drese mladých šošonov si zahral aj mládežnícku Ligu majstrov. V najvyššej súťaži dospelých debutoval krátko po dovŕšení plnoletosti, v marci 2019. Už v lete toho istého roka sa stal Hráčom mesiaca júl/august, ako najmladší víťaz v histórii ankety. V žilinských farbách si za tri sezóny pripísal 61 ligových štartov a v nich 15 gólov a 10 asistencií.

V lete 2021 zamieril do belgického KVC Westerlo, najskôr na hosťovanie, ktoré sa o rok zmenilo na trvalý prestup. Mužstvu pomohol k postupu do najvyššej súťaže deviatimi gólmi, pre zranenie však toho v belgickej najvyššej súťaži veľa neodohral. Aj z tohto dôvodu vlani v septembri prijal ponuku Trnavy na hosťovanie, kde pridal ďalších 17 ligových štartov a bilanciu 1+1.

Ján Bernát reprezentoval Slovensko vo všetkých mládežníckych kategóriách od U15 po U21.

„Riešil som svoju budúcnosť, pretože v Belgicku to nebolo ideálne. Ozval sa DAC, za čo som veľmi vďačný a zároveň šťastný, pretože je to klub s veľkými ambíciami a fanúšikovskou základňou. Očakávam, že budeme hrať atraktívny futbal, typický pre DAC a že budeme baviť fanúšikov našou hrou. Po nejakej dobe som opäť stopercentne fit a rád by som sa dostal na svoju pôvodnú úroveň, aby som dobrými výkonmi, gólmi a asistenciami pomáhal mužstvu dosiahnuť tie najvyššie ciele v Európe aj na domácej scéne. Veľmi sa teším na zápasy pred výbornými fanúšikmi DAC-u,“ povedal tesne po podpise zmluvy ofenzívny stredopoliar, ktorý bude u nás nastupovať s číslom 7.

„Ján je hráč s bohatými skúsenosťami z našej ligy, kde nazbieral viac ako 100 štartov, a rovnako aj z medzinárodnej scény. Navyše pôsobil aj vo Westerlo, kde zohral významnú úlohu pri postupe do najvyššej belgickej ligy. Dohodli sme sa na ročnom hosťovaní s opciou a veríme, že dokáže potvrdiť svoje kvality aj pred našimi fanúšikmi!,“ doplnil Jan Van Daele, výkonný riaditeľ DAC-u.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Toto ste už čítali?

Cookies