Back to top

Asociácia hotelov a reštaurácií spúšťa ďalší ročník prestížnej súťaže Hotelier roka

Publikované: 30. júl 2024 - 10:02
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) dnes spúšťa prihlasovanie do súťaže Hotelier roka. V rámci dvadsiateho piateho ročníka opäť ocení tých najlepších odborníkov v oblasti hotelierstva, ktorí svojou prácou v uplynulom roku najviac prispeli k zvyšovaniu kvality, prestíže a dobrého mena slovenského hotelového sektora. Víťazov prestížneho ocenenia spoznáme už o niekoľko mesiacov v rámci jesennej HORECA konferencie.
Asociácia hotelov a reštaurácií spúšťa ďalší ročník prestížnej súťaže Hotelier roka

cenením Hotelier roka asociácia už takmer tridsať rokov oceňuje prácu tých najlepších hotelierov na Slovensku. Kľúčovým cieľom súťaže je podporiť kvalitu služieb v HORECA odvetví a motivovať profesionálov v segmente k neustálemu zlepšovaniu. Súťaž, s výnimkou krátkej pandemickej prestávky, na Slovensku funguje už od roku 1997. Zatiaľ čo v minulosti oceňovala „najlepšie hotely“, od roku 2007 sa sústredí na hodnotenie kvalít, schopností a výsledkov manažérov jednotlivých hotelov. Ocenenie sa udeľuje vždy spätne za predchádzajúci rok. „V rámci súťaže hodnotí odborná porota súťažiacich na základe viacerých kritérií, medzi ktoré patria ekonomické výsledky, inovatívnosť v oblasti riadenia, ale napríklad aj sociálna či environmentálna zodpovednosť,“ vysvetľuje generálny manažér AHRS, Martin Novotný. 

Do súťaže Hotelier roka sa môže zapojiť akýkoľvek hotelier na Slovensku – asociácia spustila prihlasovanie práve dnes, súťažiacich je možné nominovať do 31. augusta 2024.  „Nominovať hoteliera môže ktokoľvek, zamestnanci, hostia, dodávatelia či kolegovia, a to vyplnením formulára na webstránke www.hotelierroka.sk. V druhom kole následne odborná porota, zložená z renomovaných osobností gastronómie a hotelierstva, hodnotí jednotlivé nominácie a vyberie troch finalistov. O konečnom víťazovi následne rozhodne Prezídium AHRS hlasovaním,“ pokračuje Novotný.

Víťazstvo v súťaži Hotelier roka prináša viaceré výhody. Okrem získania prestížneho titulu Hotelier roka 2023 získa víťaz aj značnú mediálnu pozornosť, čo môže výrazne prispieť k zvýšeniu návštevnosti a rastu popularity jeho zariadenia. Vyhlásenie víťazov sa uskutoční v rámci slávnostneho galavečera v rámci jesennej HORECA konferencie v dňoch 11. - 13. novembra v Jasnej. „Chcel by som aj týmto spôsobom povzbudiť všetkých hotelierov, aby sa do súťaže zapojili. Je to skvelá príležitosť prezentovať svoje úspechy a kvality pred širokou verejnosťou. Verím, že táto súťaž prispeje k zvýšeniu kvality služieb v našom odvetví a k ďalšiemu rozvoju hotelierstva na Slovensku,“ uzatvára generálny manažér AHRS, Martin Novotný.

Toto ste už čítali?

Cookies