Back to top

Reportáž: DAC 1904 - Komárno 2:0 (1:0)

Publikované: 5. august 2024 - 6:10
Premiérové víťazstvo v sezóne je spečatené! Historicky prvé žitnoostrovské derby v najvyššej súťaži sme jasne ovládli, a zaslúžene si tak pripisujeme všetky tri body. Aj hráči Komárna vedeli pohroziť, ale s pribúdajúcimi minútami a gólmi sme pred fantastickou sedem aj pol tisícovou kulisou zvyšovali našu dominanciu. Strelili sme dva góly, no vyhrať sme pokojne mohli aj väčším rozdielom.
Reportáž: DAC 1904 - Komárno 2:0 (1:0)

Oproti poslednému stretnutiu spravil náš tréner v základnej zostave len jednu zmenu. Na lavičku posadil Mendeza a namiesto neho nastúpil Vitális. Začali sme aktívnejšie, ale prví sa do zaujímavej šance dostali hostia. Konkrétne od Šmehyla sa v šiestej minúte takmer odrazila lopta do našej bránky a nepresne zároveň dorážal Sylvestr. O štyri minúty sme už hrozili my. Po centri z pravého krídla z dobrej pozície hlavičkoval Trusa, ale lopta tesnulinko minula pravú žrď. V šestnástej minúte Herc našiel po zahraní rohu v šestnástke Brunettiho, ale na jeho hlavičku bol Trefil pripravený. V 19. minúte sa zase ukázali hráči Komárna, no nebezpečenstvu zabránil netradičným odkopom Kačaraba ležiac na trávniku. O štyri minúty videli fanúšikovia prvý gól, ale jeho autor Trusa stál v ofsajde. V 31. minúte si Yapi po rohovom kope našiel streleckú parketu z väčšej vzdialenosti, no nebol dostatočne presný. O šesť minút Almási hľadal pred bránkou spoluhráča, neposlal zlý center, ale predsa len chýbala o kúsok väčšia presnosť. Následne Trusa zakončil po Vitálisovom centri a opečiatkoval brvno! V štyridsiatej minúte sme sa už dočkali vytúženého zásahu. Po Yapiho centri Almási v šestnástke hlavou posunul loptu na ešte lepšie stojaceho Trusu a nášmu najlepšiemu strelcovi predošlého ročníka stačilo hlavou len doraziť – 1:0. Situáciu dlhšie preveroval VAR, ale náš útočník tesne ušiel ofsajdovej pasci. To bolo pre prvý polčas, ktorý sme zaslúžene vyhrali, všetko.

Druhú polovicu stretnutia sme začali bez zmeny, kým tréner hostí Radványi reagoval na nepriaznivý stav striedaním. Hneď v úvode polčasu nás hostia poriadne vystrašili. Už v 47. minúte sa na dlhšiu dobu dostali do našej šestnástky, kde sme museli blokovať a odkopávať loptu až kým sa jej nezmocnil Popović. V 54. minúte sme mohli streliť druhý gól, ale Trusa stál v postavení mimo hry. Po našej zbytočne stratenej lopte ukázal v 65. minúte ukážkový návrat hodný vyzdvihnutia Yapi. Aj preto hostia gól nedali. O päť minút sa Redzic pustil do nájazdu na bránku. Vystrelil, ale trafil len bočnú sieť, čím ukončil zhruba štvrťhodinku, ktorú sme takticky trávili prevažne medzi šestnástkami. V 76. minúte sa k strele dostal mimoriadne aktívny Redzic. Loptu umiestnil do priestoru troch žrdí, ale Trefil ju dokázal vytesniť na roh. Pokračovali sme v nátlaku na súpera a vďaka tomu Redzic aj Andzouana strieľali tesne vedľa. V 79. minúte sme sa definitívne dostali do dvojgólového vedenia. Redzic vyhraným hlavičkovým súbojom vysunul do šestnástky Vitálisa, ktorý sa zasekávačkou v šestnástke uvoľnil a nekompromisne umiestnil loptu k ľavej žrdi – 2:0. Po druhom zásahu sme definitívne ovládli dianie na ihrisku. O dve minúty sme mohli pridať aj tretí gól, ale Trusa tretíkrát nastrelil brvno! V 88. minúte sa zase ukázal Ramadan, ktorý sa dostal do nebezpečnej príležitosti, keď znútra šestnástky nastrelil pravú žrď a od nej sa lopta kotúľala tesne vedľa bránkovej čiary. Nenašiel sa nik, kto by ju dorazil. Pre polčas, v ktorom sme jasne dominovali, to bolo všetko. 

Štvrtý pokus v sezóne a druhý ligový. Trvalo to dlhšie ako sme si predstavovali, ale prvé víťazstvo v sezóne je definitívne na našom konte. Hneď sa v podstatne lepšej nálade tešíme na najbližší duel, ktorý odohráme o týždeň v nedeľu 11. augusta o 18:00 proti domácej Banskej Bystrici. Ďakujeme zároveň našim fanúšikom, že ste nás po náročnejšom úvode prišli povzbudiť v takom krásnom počte.

Hodnotenie trénerov
Xisco Muñoz, DAC: „Z našej strany to bol dobrý výkon, ale pokračovať budem tam, kde som skončil vo štvrtok. Musíme ďalej tvrdo pracovať, aby sme sa zlepšili a posúvali. Sme v období, kedy je náročné získať body. Toto obdobie nám sťažilo cestovanie, no treba pokračovať a posilniť káder, aby sme sa vyhli problémom v najbližších týždňoch. Musíme pracovať, aby sme proces, o ktorom hovorím, čo najviac skrátili. Aby sme nemali ťažký zápas, tak musíme veľa zmeniť. Tri body sú dôležité, ale dôležité je hovoriť o tom, že čo a ako sa dá zlepšiť.“
Mikuláš Radványi, Komárno: „Myslím si, že prvých 25 minút sme hrali organizovane. Mali sme brejkové situácie, ktoré sme mohli riešiť lepšie. Hlavne Šmehyl mal šancu, po ktorej sme sa mohli dostať do vedenia a domácim by sme to mohli slušne sťažiť. Od 30. minúty domáci prevzali iniciatívu. Mali viac šancí a do polčasu sa dostali do vedenia. Aj do druhého dejstva sme vstúpili aktívne, Sliacky mal dobrý pokus, ale opäť sme neboli úspešní vo finálke. Po prestriedaní sme sa viac sústreďovali na ofenzívu a vďaka tomu domáci úplne prevzali iniciatívu. Dali druhý gól a mali ďalšie šance. Pre nás je to dobrá škola. Moji hráči naplno cítia rozdiel medzi prvou a druhou ligou. Domáci vyhrali zaslúžene, k čomu im gratulujem.“

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA – KFC KOMÁRNO 2:0 (1:0)
Niké liga, 2. kolo, 4.8.2024, 18.00 h
Góly: 40. Trusa 1:0, 79. Vitális 2:0
Rozhodovali: Ruc - Straka, Košecký, 7493 divákov
ŽK: 87. Trusa - 29. Sylvestr, 75. Bayemi
DAC: Popović - Yapi (80. Mendez), Kacharaba, Brunetti, Andzouana (K) - Vitális (80. Bernát), Bajo, Dimun, Herc (57. Ramadan) - Trusa, Almási (63. Redzic)
Komárno: Trefil – Diviš, Špiriak (66. Voleský), Pillár, Rudzan (46. Sliacky) – Šmehyl, Šimko (K), Ožvolda (77. Németh), Ganbold (77. Tamas) – Špyrka - Sylvestr (66. Bayemi)

Štatistiky:
Držanie lopty: 63% - 37%
Strely: na bránu 8:2, mimo 10:2
Priame kopy: 15:19
Rohy: 10:2
Ofsajdy: 5:1

Zdroj: dac1904.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies