Back to top

DAC získal na hosťovanie útočníka z Ferencvárosu

Publikované: 9. september 2024 - 7:20
Najnovším prírastkom do kádra DAC-u je 25-ročný nigérijský útočník Fortune Bassey, ktorý prichádza z Ferencvárosu na ročné hosťovanie s následnou opciou.
DAC získal na hosťovanie útočníka z Ferencvárosu

DAC víta vo svojom kádri novú posilu. Na ročné hosťovanie prichádza z Ferencvárosu Budapešť nigérijský útočník Fortune Bassey, pričom dohoda obsahuje aj opciu na ďalšie dva roky.

Fortune Akpan Bassey (nar. 6. októbra 1998) pochádza z Benin City, mesta ležiacom na juhu Nigérie. Rodnú krajinu opustil v úvode roka 2017, kedy zamieril do treťoligovej rezervy Bohemiansu Praha. V Čechách si postupne obliekal dresy klubov Olympia Radotín, Ústí nad Labem a České Budějovice, odkiaľ ho na hosťovanie získala Vlašim. V januári 2022 prestúpil do Ferencvárosu Budapešť. Fradi ho pustil na hosťovanie do Viktorie Plzeň (jeseň 2022), švédskeho Degersforsu (jar 2023) a Hapoleu Petah Tikva (sezóna 2023/24).

V českej najvyššej súťaži si pripísal 37 štartov a 10 gólov. V maďarskej NBI stojí pri jeho mene 22 zápasov a 2 góly, vo švédskej 1. lige 11 stretnutí. Počas minuloročného pôsobenia v izraelskej Ligat ha´Al nastúpil 31-krát a dosiahol 5 presných zásahov.

Pred štartom aktuálnej sezóny sa vrátil do Ferencvárosu, za ktorý nastúpil v dvoch ligových dueloch a zasiahol aj do odvety 3. predkola Ligy majstrov proti Mydtjyllandu.

Celkovo sa vo farbách Fradi a Plzne predstavil v 9 zápasoch Ligy majstrov, 4 v kvalifikačnej a 5 v skupinovej fáze.

„Za DAC hrá môj kamarát Damir Redzic, ktorý mi rozprával o klube, meste, trénerovi. Aj preto som nemusel dlho premýšľať nad ponukou Dunajskej Stredy. Štadión poznám, hral som na ňom prípravný zápas s Ferencvárosom. Som vzrušený z tejto novej výzvy, rád by som už v najbližšom zápase zažil spolu s fanúšikmi pekné chvíle. DAC má na mňa opciu a chcem podávať také výkony, aby si ju vedenie o rok uplatnilo,“ skonštatoval po podpise kontraktu 26-ročný ofenzívny hráč, ktorý si vybral číslo 14.

„Fortune je útočník s vlastnosťami, ktoré sme hľadali s cieľom rozšíriť naše možnosti v ofenzívnej fáze. Svojou rýchlosťou a silou vhodne doplní našich útočníkov a zvýši konkurenciu. Prajeme mu veľa úspechov v našom klube,“ doložil Jan Van Daele, výkonný riaditeľ nášho klubu.

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Toto ste už čítali?

Cookies