Back to top

Hasiči sú pripravení pomôcť

Publikované: 12. september 2024 - 12:36
Podľa predpovede meteorologickej služby sa v najbližších dňoch očakáva extrémne množstvo zrážok aj v našom meste a jeho okolí.
Hasiči sú pripravení pomôcť

Objem spadnutých zrážok nepochybne spôsobí aj problémy - pravdepodobne ani cestné priekopy, ani odvodňovacie žľaby nebudú schopné okamžite odviesť predpokladané množstvo zrážok.

„Zásahové jednotky okresného hasičského a záchranného zboru sú pripravené na odstraňovanie prípadných problémov ako odčerpávanie vody a čistenie neprejazdných úsekov ciest. Zároveň sa na možné nasadenie a odčerpávanie vody pripravuje aj Dobrovoľný hasičský zbor v Malom Blahove,“ uviedol pre náš portál Balázs Szűcs, referent BOZP, požiarnej a civilnej ochrany Mestského úradu Dunajská Streda. Mesto Dunajská Streda situáciu monitoruje a je v neustálom kontakte s hasičmi aj dobrovoľnými hasičmi. V súčasnosti ešte nemôžeme vedieť, či naozaj dôjde k predpovedaným problémom, ak však áno, úrad žiada verejnosť o trpezlivosť: jednotky hasičského zboru sa budú snažiť všade pomôcť, vyčistiť všetky problematické úseky ciest, odčerpať vodu zo zatopených oblastí.

-rovin-, preklad: -et-

Toto ste už čítali?

Cookies