Back to top

Deň bez áut v utorok

Publikované: 13. september 2024 - 9:48
Mesto Dunajská Streda v rámci Dňa bez áut v utorok 17. septembra 2024 uzatvorí Hlavnú ulicu v meste – kde každý deň prechádza vyše 20.000 vozidiel – od Námestia sv. Štefana po Dunajskú ulicu, resp. po Ulicu Biskupa Kondého v čase od 08:45 hod. do 12:15 hod.
Deň bez áut v utorok

Dunajskostredský „Deň bez áut 2024” sa uskutoční v utorok 17. septembra od 09:00 hod., pričom oficiálne otvorenie bude od 10:00 hod. Po príhovore primátora JUDr. Zoltána Hájosa spoločnosť FCC Environment vyhodnotí súťaž v zbere papiera s Drobcom Smietkom a následne vyhlásia najaktívnejších dunajskostredských účastníkov aktuálneho ročníka kampane „Do práce na bicykli”. V rámci slávnostného otvorenia vystúpia žiaci základných a stredných škôl mesta.

Podujatie potrvá do 12.00 hod., následne bude obnovená premávka na Hlavnej ulici.

 

Rušno a veselo na Hlavnej ulici!

Deň bez áut v Dunajskej Strede opäť podporia svojou prítomnosťou a pestrým programom zameraným najmä na deti predškolského veku, resp. žiakov základných škôl materské a základné školy mesta. Pre malých návštevníkov pripravili rôznorodé programy a aktivity, vďaka ktorým sa deti môžu naučiť bezpečnej premávke, trošku si zacvičiť a dokonca si precvičiť mozgové závity.

Na našu veľkú radosť podujatie svojou prítomnosťou a milými aktivitami každoročne podporia Žitnoostrovské múzeum, Žitnoostrovská knižnica v Dunajskej Strede a Mestské kultúrne stredisko Benedeka Csaplára.

Hodnotné prednášky a interaktívne hry pre malé i väčšie deti každoročne pripravuje Okresné riaditeľstvo PZ v Dunajskej Strede - zelení policajti spolu s Žitnoostrovským osvetovým strediskom.

Podujatia sa ďalej zúčastnia FCC Slovensko, s.r.o. spolu s Drobcom Smietkom a jeho priateľmi z Divadla Rivalda - ako vždy, v znamení selektívneho zberu odpadu a ochrany životného prostredia.

Pri stanovišti Oblastnej organizácie cestovného ruchu Žitný ostrov – Csallóköz dostanú záujemcovia skvelé tipy na výlety a dozvedia sa všeličo osožné a krásne o našom Žitnom ostrove. Tohto roku deti v organizácii OOCR dokonca čaká pečiatková hra za účasti viacerých stanovíšť!

Hlavne malých občanov mesta poteší možnosť sadnúť si do hasičského auta Dobrovoľného hasičského zboru Malé Blahovo.

Na Hlavnej ulici bude mať svoje tradičné stanovište aj spoločnosť Kellys Bicycles, kde sa okrem klasických bicyklov dá nájsť všeličo pre zdravý pohyb počnúc e-bicyklami, cez kolobežky až po elektrické odrážadlá.

Deti z materských a základných škôl na podujatie privezú autobusy vďaka Municipal Real Estate Dunajská Streda a spoločnosti mobility&innovation production s.r.o.

V záujme ochrany zdravia všetkých bude prítomný aj Slovenský Červený kríž, územný spolok Dunajská Streda naučíte sa podávať prvú pomoc a môžete si napríklad dať zmerať krvný tlak.

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Dunajskej Strede sú tiež medzi pravidelnými účastníkmi Dňa bez áut - s radosťou a ochotne Vám poskytnú cenné informácie v súvislosti so zdravím!

V Dunajskej Strede takmer štyri desaťročia fungujúca spoločnosť venujúca sa oprave hodiniek, TikTak s.r.o. a pán András Tóth potešia deti milým darčekom. Zaujímavý program pre deti pripravuje aj OZ ApróÖröm.

Pohľad do histórie a dopravných prostriedkov minulosti poskytne záujemcom jazdecké stredisko Bíró Kert, ktoré bude reprezentovať študentský primátor Dunajskej Stredy Bulcsú Bíró.

Tohto roku sa k podporovateľom podujatia milými darčekmi pre deti pridala aj banka Raiffeisen Bank a k účastníkom vítajúcim okoloidúcich sa pridá aj Prvá stavebná sporiteľňa.

Ako každý rok, dúfame v príjemné počasie. Pokiaľ sa Deň bez áut bude môcť uskutočniť na Hlavnej ulici, záujemcovia sa môžu chopiť pestrofarebných kried a pomaľovať kraj cesty stromami a kvetinkami, ktoré nám tak spestria prechádzku po chodníku na Hlavnej ulici aj po skončení tohtoročného Dňa bez áut. Za kriedy srdečne ďakujeme pani Helene Ollé – obchodu Hobby Art Decor a Ministerstvu životného prostredia Slovenskej republiky.

Tohtoročnú ponuku Dňa bez áut ukončíme zdravo a chutne: ďakujeme OZ KUKKONIA, vďaka ktorej návštevníkom podujatia môžeme rozdať voňavé jabĺčka!

Vážení šoféri, ďakujeme za pochopenie!

Všetkým záujemcom želáme slnečný, príjemný aj osožný Deň bez áut!

(ET)

Toto ste už čítali?

Cookies