Back to top

Najmenší Dunajskostredčania na mestskom úrade

Publikované: 11. október 2024 - 8:50
Vo štvrtok ráno v sobášnej sieni mestského úradu privítalo vedenie mesta Dunajská Streda deti narodené vlani na jar a v lete.
Najmenší Dunajskostredčania na mestskom úrade

Medzi aprílom a augustom 2023 sa narodilo viac ako 70 malých Dunajskostredčanov. Mestský úrad na októbrovú slávnosť pozval práve tieto batoľatá a ich rodičov.

V mene samosprávy Edita Tilajčíková pozdravila najprv jarné bábätká. Úvodom privítala zástupcov primátora mesta Attilu Karaffu a MUDr. Juraja Puhu, MBA, ako aj zamestnancov odboru školstva, sociálnych vecí, športu a kultúry.

„Radosť dieťaťa je ako slnečné svetlo: každého zahreje jeho žiara. Detský úsmev je najväčším pokladom života. Tento poklad zažívate každým dňom,“ prihovorila sa prítomným referentka kultúry, mládeže a športu.

„V úsmeve bábätka objavujeme radosť z okamihu, v jeho očiach vidíme prísľub zajtrajška, v jeho dotykoch cítime zázrak lásky. Príchod nového bábätka je vždy radosťou, všetko sa mení, veci sa prehodnocujú, starosti a šťastie rodičov ešte viac spájajú,“ zdôraznil vo svojom príhovore Attila Karaffa a zaželal mladým rodinám veľa zdravia a šťastia. Následne vyslovil prianie, aby deti po celý život s láskou mysleli na svoje rodné mesto.

Svojej oslavy sa dočkali aj deti narodené v letných mesiacoch roka 2023.

Zástupca primátora MUDr. Juraj Puha, MBA ich privítal slovami: „Milí rodičia! Pred pár mesiacmi ste zažili najúžasnejšie chvíle svojho života a my by sme tento zázrak radi oslávili s vami.”

Neodmysliteľnou súčasťou spoločného života sa po príchode bábätka stávajú okrem radosti rodičov aj zodpovednosť a mnohé povinnosti. Juraj Puha zaželal malým oslávencom aj ich rodičom pevné zdravie a nekonečné šťastie v kruhu rodiny a blízkych.

Po slávnostných príhovoroch každé prítomné batoľa dostalo od mesta darček, pričom rodičia sa podpísali do kroniky mesta.

O kultúrny program slávnosti sa tentokrát postarala speváčka Katalin B. Tóth. Láskyplné prevedenie nádherných melódií oslovilo aj detičky – viaceré z nich počas pesničiek predviedli svoje rozkošné tanečné umenie.

Viac záberov z privítania novorodencov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Text a foto: Vince Rózsár

Toto ste už čítali?

Cookies