Back to top

Ako prežívali, ako prežívajú? 4.

Publikované: 16. máj 2020 - 14:26
Ani jeden podnikateľ nemal v uplynulom období ľahkú situáciu. Tentoraz sme sa zaujímali o kaviareň Budapest, pýtali sme sa, ako prebiehali ich dni v čase prísnych opatrení, aké sú ich dnešné dni.
Ako prežívali, ako prežívajú? 4.

- Ako ste prežili čas zatvorenia?

Keď sme zatvorili, nepočítali sme s tým, že nútená prestávka bude taká dlhá. Ako sa míňali dni, čoraz viac sme sa obávali, veď zatvorenie znamenalo pre nás, ako aj pre mnohých ďalších podnikateľov, veľký výpadok. Medzitým sme sa snažili užitočne tráviť čas – využijúc zatvorenie prevádzky – pustili sme sa do veľkého upratovania, menších údržbárskych prác, resp. výmeny umývadiel.

- Nakoľko boli hostia tolerantní?

Samozrejme, boli tolerantní. Našťastie, máme široký okruh stálych návštevníkov, mnohí z nich nás vyhľadali, zaujímali sa o nás, pýtali sa ako žijeme, čo nám naozaj dobre padlo.

- Nakoľko sa „rozbehol“ obchod po znovuotvorení?

V prvej fáze otvorenia, keď sme mohli fungovať iba v tzv. vezmi so sebou forme, bol rozbeh veľmi pomalý. Avšak po otvorení terasy – napriek nepriaznivému počasiu – nás, našťastie, navštívilo mnoho hostí. Často, je, žiaľ, menej miest na sedenie, ako sú nároky, takže s nádejou očakávame celkové otvorenie terasy (bez 2-metrových odstupov) a tiež otvorenie vnútorných priestorov.

- Dodržiavajú návštevníci nariadenia, sú s nimi uzrozumení?

Zatiaľ sa všetci musia prispôsobovať novým predpisom, takže napr. nie vždy je pre nich jednoznačné, že pri stole môžu sedieť iba dvaja ľudia. Primäť ich prijať toto opatrenie je občas náročnejšie, ale odhliadnuc od tohto všetko ostatné prijímajú so samozrejmosťou.

- Zmenili sa spotrebiteľské zvyky?

Čo sa týka spotreby, nezaznamenali sme zmeny po znovuotvorení. Naďalej, tak ako predtým, medzi najobľúbenejšie tovary patria káva, gofri a limonády.

-rovin-
foto: Budapest Kávézó

Toto ste už čítali?

Cookies