
Ľudia by si takisto mali všímať, či zamestnanci dodržiavajú základné hygienické zásady, napríklad či nechytajú polotovary, potraviny alebo hotové pokrmy holými rukami. Pri manipulácii s jedlom by zamestnanci mali mať jednorazové rukavice a pokrývku hlavy.
Chladené potraviny a používané polotovary podľa odborníkov nesmú byť uložené voľne, patria do chladiacich alebo mraziacich zariadení.
"Vystavované nebalené pokrmy a potraviny v stánkoch musia byť vhodne chránené pred kontamináciou z okolitého prostredia, prikryté aspoň ochrannou fóliou,"
- upozornili hygienici.
Zároveň pripomenuli, že regionálne úrady verejného zdravotníctva ako obvykle vykonávajú na vianočných trhoch celoslovenské kontroly v záujme prevencie a ochrany zdravia obyvateľov.
SZE/Felvidék.ma/Teraz.sk
Toto ste už čítali?
Dunajskostredská nemocnica otvorila novú kardiologickú ambulanciu
Nemocnica Penta Hospitals Dunajská Streda rozšírila v...
Ďalšie užitočné zlepšenie regionálnej autobusovej dopravy: Aj zo Záhoria na jeden lístok až do Trnavy
Trnavský kraj neustále zlepšuje služby regionálnej...
