Back to top

Dunajská Streda sa dostala do žltej fázy

Publikované: 31. máj 2021 - 13:16
Epidemiologická situácia na Slovensku sa zlepšuje. Od pondelka 31. mája sa Dunajská Streda nachádza v žltej fáze (I. stupeň ostražitosti).
Dunajská Streda sa dostala do žltej fázy

Ponúkame vám prehľad najdôležitejších opatrení v praxi v tomto týždni. 

Od pondelka už nebude žiadny okres  v treťom stupni varovania (bordová farba).

V prvom stupni ostražitosti (žltá farba) bude od pondelka 24 okresov: Bratislava I - V, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Hlohovec, Komárno, Levoča, Lučenec, Malacky, Nitra, Partizánske, Poltár, Prievidza, Šaľa, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Zlaté Moravce.

RÚŠKA A RESPIRÁTORY

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- maximálne 50% kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 500.

Podmienka pre interiérové služby akvaparkov:
- očkovanie (14 dní po 2. dávke mRNA, 4 týždne po 1. dávke vektorovej v., 14 dní po 1. dávke ak osoba prekonala za posledných 180 dní COVID-19)  alebo testovanie (najviac 72 hodinový PCR/LAMP test alebo najviac 24 hodinový AG test)

DIVADELNÉ, HUDOBNÉ, FILMOVÉ A INÉ umelecké prevádzky

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- pre sedenie v interiéri max. 50 % kapacity, ale najviac 250 ľudí, pre sedenie v exteriéri max 75 % kapacity, ale najviac 500 ľudí, pre státie max. 100 osôb v interiéri a 250 v exteriéri konzumácia aj v interiéri - max 6 osôb alebo osoby zo spoločnej domácnosti (žlté okresy).

UMELÉ KÚPALISKÁ

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- 50% kapacity.

UBYTOVANIE V HOTELOCH ČI PENZIÓNOCH

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- kapacita izieb nie je obmedzená.

REŠTAURÁCIE A KAVIARNE

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- povolené interiérové sedenie a konzumácia,
- obsadenie jedného stolu najviac 6 osôb, alebo osoby z jednej domácnosti,
- odstup 2 metre medzi stolmi,
- povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

FITNESS CENTRÁ

Bordové okresy (III. stupeň varovania):
- 10 zákazníkov alebo 1 zákazník na 25 m2.

Červené okresy (II. stupeň varovania):
- 10 zákazníkov alebo 1 zákazník na 25 m2.

Ružové okresy (I. stupeň varovania):
- 15 zákazníkov alebo 1 zákazník na 25 m2.

Oranžové okresy (II. stupeň ostražitosti):
- 20 zákazníkov alebo 1 zákazník na 15 m2.

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- 30 zákazníkov alebo 1 zákazník na 15 m2.

Zelené okresy (Monitoring):
- 50 zákazníkov alebo 1 zákazník na 15 m2.

GALÉRIE, MÚZEÁ, VÝSTAVY

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- hromadné prehliadky v skupinách najviac do 30 osôb.

Divadelné, hudobné, filmové a iné UMELECKÉ HROMADNÉ PODUJATIA

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
- evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
- maximálna kapacita 50 % sediacich zákazníkov v interiéri alebo 75% sediacich zákazníkov,
- v exteriéri, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
- minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi,
- státie zákazníkov, maximálna kapacita  do 100 osôb v interiéri alebo 250 osôb v exteriéri,
- konzumácia v kinosálach je povolená - rúško/respirátor si možno zložiť iba na čas nevyhnutný na konzumáciu pokrmov či nápojov.
- konzumácia jedla a nápojov v iných priestoroch - max 6 osôb pri stole, rozostupy 2 m.

SVADOBNÉ HOSTINY, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v prevádzkach spoločného stravovania

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- interiér do 100 osôb, exteriér do 250 osôb

RESPIRÁTORY A RÚŠKA

V okresoch I. alebo II. stupňa ostražitosti, teda v žltej alebo oranžovej farbe, je možné miesto respirátora v interiéroch nosiť rúško.

Vyhlášku nájdete tu: http://bit.ly/vyhlaska-206

health.gov.sk

Toto ste už čítali?

Cookies