Kuchár, rodák z Gabčíkova, pracuje v kuchyni už štvrť storočia, po dokončení strednej školy bol aj v zahraničí a ako povedal, gastronómia v našom regióne sa od tej doby veľmi zmenila. V reštaurácii Villa Rosa v Dunajskej Strede sa už 10 rokov snažia prehodnocovať jednotlivé chody tradičnej žitnoostrovskej kuchyne, experimentujú s prípravou rýb a diviny z okolitých lesov. Na populárnych zážitkových večeriach sa zúčastnilo mnoho slávnych šéfkuchárov. Vyznávajú princípy Slow Food, čo znamená pomalé, uvoľnené stravovanie a trpezlivosť pri príprave jedál.
Ich cieľom je na rozdiel od priemyselných kuchýň vrátiť do jedálneho lístka tradičné chute regiónu. Ich mottom je regionálnosť a sezónnosť, sú pre ne charakteristické tri základné suroviny, ako je mangalica, hovädzie líčka a bravčové zadné stehno tzv. orech. Majú vlastného zeleninára, jabloňový sad a vlastný bitúnok, odkiaľ zabezpečujú čerstvé mäso.
Kuchyňa päťhviezdičkového hotela Amade Château, ktorý bol vyhlásený za najlepší hotel tohto roka, je tiež pod dohľadom Imreho Bindicsa a spolupracuje s kreatívnym šéfom, s Péterom Czuczom. Imre nepovažuje získaný titul len za svoj úspech, ale za výsledok tímovej práce, čo dokazuje, že sú na správnej ceste a ich spoločné úsilie uznáva aj profesia. V tomto duchu, aj naďalej budú ponúkať svojim hosťom kvalitné jedlá z miestnych surovín.
Toto ste už čítali?
Štatistika: Popularita platieb nositeľnými zariadeniami v lete stúpa
Počet Slovákov uprednostňujúcich platby nositeľnými...