Publikované: 14. september 2018 - 12:55
Predsedom odbornej poroty bol šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa, Bindics Imre. Kuchári dostali aj školenie od šéfkuchára reštaurácie Lamareda Étterem z Győru, Horvátha Szilvesztera. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s technológiou filetovania rýb a ich spracovania, tiež s technológiou „sous vide“ (teda: vo vákuu). Táto je nazývaná aj novou gastromódou. Sous-Vide je metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Takto sa v jedle najlepšie zachovajú výživné látky a vitamíny.
Toto ste už čítali?
![Ministerstvo školstva podporuje inovácie v príprave učiteľov pre národnostné školy](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2024/j%C3%BAn/1/445181761_838985164930056_1094100056120913254_n.jpg?itok=CJXtyF03)
Ministerstvo školstva podporuje inovácie v príprave učiteľov pre národnostné školy
Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu v rámci...
![Štyri slovenské vysoké školy dostanú vyše 19 miliónov eur na rekonštrukciu budov a internátov](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2024/m%C3%A1j/8/438162265_460795186476086_2266741699232049439_n.jpg?itok=76fHSwMs)
Štyri slovenské vysoké školy dostanú vyše 19 miliónov eur na rekonštrukciu budov a internátov
Ekonomická univerzita v Bratislave z Plánu obnovy a...