Publikované: 14. september 2018 - 12:55
Predsedom odbornej poroty bol šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa, Bindics Imre. Kuchári dostali aj školenie od šéfkuchára reštaurácie Lamareda Étterem z Győru, Horvátha Szilvesztera. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s technológiou filetovania rýb a ich spracovania, tiež s technológiou „sous vide“ (teda: vo vákuu). Táto je nazývaná aj novou gastromódou. Sous-Vide je metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Takto sa v jedle najlepšie zachovajú výživné látky a vitamíny.
Toto ste už čítali?

TTSK: Trnavský kraj vstupuje do Iniciatívy za dôstojnú menštruáciu a na svojich stredných školách inštaluje “Starterpack pre tvoje dni”
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa pripojil k...

Slávnostne privítali vynikajúcich žiakov škôl nášho mesta
Tak ako po minulé roky, aj na konci školského roka 2024...