Publikované: 14. september 2018 - 12:55
Predsedom odbornej poroty bol šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa, Bindics Imre. Kuchári dostali aj školenie od šéfkuchára reštaurácie Lamareda Étterem z Győru, Horvátha Szilvesztera. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s technológiou filetovania rýb a ich spracovania, tiež s technológiou „sous vide“ (teda: vo vákuu). Táto je nazývaná aj novou gastromódou. Sous-Vide je metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Takto sa v jedle najlepšie zachovajú výživné látky a vitamíny.
Toto ste už čítali?
Trnavský kraj podporuje angažovanosť mladých ľudí, cez participatívny rozpočet na župných stredných školách im dáva vplyv
Zapojenie študentov do verejného diania pomáha mladým...
Na župnej strednej škole v Trnave pribudli moderné priestory pre šport aj špičkové odborné vzdelávanie
Študenti župnej Strednej odbornej školy poľnohospodárstva...
