Publikované: 14. september 2018 - 12:55
Predsedom odbornej poroty bol šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa, Bindics Imre. Kuchári dostali aj školenie od šéfkuchára reštaurácie Lamareda Étterem z Győru, Horvátha Szilvesztera. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s technológiou filetovania rýb a ich spracovania, tiež s technológiou „sous vide“ (teda: vo vákuu). Táto je nazývaná aj novou gastromódou. Sous-Vide je metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Takto sa v jedle najlepšie zachovajú výživné látky a vitamíny.
Toto ste už čítali?
1. Mestský športový deň žiakov v Dunajskej Strede
Dňa 5. septembra 2024 sa v Spojenej škole na Nám. Sv....
Skúšku dospelosti skladá tento rok viac ako 41 tisíc žiakov. Vieme, ako sa im darilo v externej časti maturitnej skúšky
Väčšina gymnazistov má za sebou už aj ústne maturitné...