Back to top

Najlepšie jedlá Žitného ostrova

Publikované: 14. september 2018 - 12:55
Žiaci a učitelia odborných predmetov odboru kuchár na Súkromnej strednej odbornej škole s vyučovacím jazykom maďarským na Neratovickom námestí dostali možnosť zúčastniť sa gastronomickej súťaže s názvom Najlepšie jedlo Žitného ostrova, ktorú organizuje OZ Kukkonia. Súťaž bola spojená s predstavením sa šéfkuchárov a konala sa v kuchyni dunajskostredskej MOL Arény (VIP GOLD).

Predsedom odbornej poroty bol šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa, Bindics Imre. Kuchári dostali aj školenie od šéfkuchára reštaurácie Lamareda Étterem z Győru, Horvátha Szilvesztera. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s technológiou filetovania rýb a ich spracovania, tiež s technológiou „sous vide“ (teda: vo vákuu). Táto je nazývaná aj novou gastromódou. Sous-Vide je metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Takto sa v jedle najlepšie zachovajú výživné látky a vitamíny.

Toto ste už čítali?

Cookies