Back to top

Ako prežívali, ako prežívajú? 3.

Publikované: 15. máj 2020 - 8:05
Sú podnikatelia, ktorí iba minulý týždeň mohli začať znovu pracovať, ale sú aj také prevádzky, ktoré ani v čase najprísnejších obmedzení nemuseli byť zatvorené. Ale ani jeden z nich nemal ľahkú situáciu. Ako tretieho sme pýtali Presa Bažant (Fácán), aký bol čas prísnych opatrení, aké sú ich súčasné dni.
Ako prežívali, ako prežívajú? 3.

- Ako ste prežívali čas, keď ste museli mať zatvorené? Co na to hostia?

My sme zatvorili v sobotu ráno. Pomaly, rozdeliac si robotu, pustili sme sa do jarného upratovania, spolu so servírkami. Nevedeli sme, kedy budeme môcť znovu otvoriť. S ľuďmi sme udržiavali pravidelné spojenie, veľká väčšina hostí prijímala opatrenie, že nemôžu ísť do presa, žartovne.

- Aký bol nápor po znovuotvorení?

Práve po otvorení sa ukázalo, že sme boli zatvorení naozaj dlhý čas. Ľuďom chýbalo, že si nemohli sadnúť na čapované pivo, čapovanú kofolu a pohovoriť si s priateľmi.

- Dodržiavajú hostia predpisy, sú uzrozumení s nariadeniami?

Pravda, deliace plexisklo na stoloch im pripadá smiešne, ale všetky nariadenia dodržujú. Aj my sa snažíme, aby sme nepracovali v akomsi kŕči!

- Čo hostia pijú najviac?

Teraz najviac ide čapované pivo a čapovaná kofola, ale pravdu povediac, ešte aj ich chuť je iná, po takej dlhej prestávke.

- Z vášho pohľadu, poučili sme sa v niečom z uplynulej doby?

Vždy treba vo všetkom hľadať aj kladnú stránku. Ľudia sa snáď naučili ceniť si aj také veci, ktoré už v tejto uponáhľanej dobe nepovažovali za dôležité.

-rovin-
foto: Fácán Pressó

Toto ste už čítali?

Cookies