Back to top

Reportáž: DAC-Zlaté Moravce 1:3 (1:2)

Publikované: 7. december 2020 - 9:33
Zlaté Moravce si ako prvé v sezóne 2020/21 zobrali všetky tri body z našej arény. Zároveň to bola pre nás druhá prehra v rade. Prvý polčas sme aj napriek lepšiemu výkonu nespravodlivo prehrali, no keď v druhom sa hosťom podarilo dostať do dvojgólového vedenia po prvej šanci, tak sme už úspešný liek na ich umnú obranu nevedeli nájsť.
Reportáž: DAC-Zlaté Moravce 1:3 (1:2)

Po smolnej prehre proti Seredi spravil náš kouč dve zmeny. Na lavičke zostali Nebyla a Beskorovainyi, kým Andzouana si odkrútil ligový debut v základnej jedenástke a Kružliak sa vrátil po odpykaní si kartového trestu. Začali sme nádejne, keď Divkovićov pokus asi z dvadsiatich metrov skončil len tesne vedľa. O minútu však už bolo všetkému inak: zablokovali sme prvú strelu hostí, k odrazenej lopte sa dostal Hrnčár, ktorý zvnútra šestnástky strelou k pravej žrdi prekvapil nášho gólmana - 0:1. Otriasť sa z prvého gólu sa nám nepodarilo, keďže o niečo aktívnejší boli hostia, ktorí nás v sedemnástej minúte znovu potrestali. Schäfer pochybil nešťastnou nahrávkou Hrnčárovi pred Jedličku, jeho pokus ešte skončil na pravej žrdi, aby Kyziridis dorazil do prázdnej bránky - 0:2. V 23. minúte sme ešte parádnu akciu nedokázali dobre zakončiť, no o minútu na to bol Kalmár pri prieniku v šestnástke faulovaný Moškom, a rozhodca tak ukázal na biely bod. K rozohraniu penalty sa postavil sám faulovaný, trafil sa k pravej žrdi, ktorú síce Chovan odhadol, no na presne mierený pokus nemal nárok - 1:2. V 39. minúte Ramirez predviedol parádne prenesenie hry, až sa lopta dostala ku Kalmárovi do šestnástky, „štrikovanie“ v šestnástke mu gólovú príležitosť neprinieslo. Zaujímavá bola aj akcia o dve minúty, na jej konci Divkovič mieril k ľavej žrdi, teč loptu vychýlil tesne vedľa. Záver polčasu bol jednoznačne v našej réžii, a tak aj ďalšia zaujímavá príležitosť bola naša. V 43. minúte sa po Andzouanovej hlavičke lopta odrazila k Ramirezovi, no chýbalo možno dôraznejšie zakončenie. V ďalšej minúte zase Balić poslal výbornú loptu pred Chovana, Blackmanovi pri množstve priestoru chýbalo možno zakončenie z prvej. Keďže bola v nadstavenom čase zablokovaná aj Andzouanova strela, tak sme do kabín zišli za nespravodlivého nepriaznivého stavu. Mali sme aj na víťazstvo tohto dejstva.

Druhá polovica stretnutia začala bez striedaní. Pokračovali sme v tlaku na súperovu defenzívu. V päťdesiatej minúte sa Divkovič dostal k zaujímavej strele, ktorá sa však po teči nezmestila medzi tri žrde. Po hodine hry Hrnčár potiahol loptu po pravom krídle, Duga prihrávku do šestnástky šikovne prenechal na kapitána Ďubeka a jemu už stačilo len umiestniť pokus, skúsený hráč v tejto úlohe nezlyhal - 1:3. Kontaktný gól sme mohli streliť v 71. minúte, kedy Davis z ľavej strany ihriska výborne našiel nabiehajúceho Andzouanu, ten ale loptu neskrotil dostatočne. Po treťom góle hostí to už z našej strany šlo naozaj ťažko. Treba uznať, že súper sa výborne bránil a nám striedania nepriniesli potrebné oživenie. V 85. minúte mohol ViOn definitívne rozhodnúť, keď sme sa sami zamotali do vlastnej ofsajdovej pasce, Kovaľ sa dostal do samostatného nájazdu, obišiel aj vybehnutého Jedličku, no z ostrého uhla opečiatkoval len pravú žrď! Ako posledný mohol zdramatizovať stretnutie Nicolaescu, to by sa však pri strele z otočky musel lepšie trafiť. V nadstavenom čase videl dokonca Blackman druhú žltú kartu, a tak sme už len súperovi mohli pogratulovať k trom bodom.

Druhá prehra v rade a tretia v ročníku pre nás znamená, že Slovan nad nami získava trojbodový náskok. Zlaté Moravce vyhrali na našej pôde ako prvý tím v sezóne 2020/21. Zároveň sme prišli o 10-zápasovú sériu bez prehry proti ViOnu. Futbalový rok 2020 sa blíži ku koncu. O týždeň v sobotu 12. decembra o 16:00 nás preto čaká predposledný duel proti Ružomberku na štadióne pod Čebraťom.

Hodnotenie trénerov
Bernd Storck, DAC: „Gratulujem kolegovi k výsledku. Chceli sme vyhrať ťažký zápas, ktorým sme si po Seredi chceli zlepšiť náladu. Dopúšťame sa však jednoduchých chýb. Od začiatku sme sa snažili byť aktívni, no úvod nám nevyšiel. Chceli sme hrať futbal, no vo výstavbe sme spravili dve veľké vlastné chyby, čím sa súper dostal do dvojgólového vedenia. Mužstvo dobre zareagovalo, a tak sme sa po penalte vrátili do zápasu. Vytvorili sme si veľa ďalších gólových príležitostí, no už sme neskórovali. Do druhého polčasu sme chceli zmeniť priebeh, no z našej strany to už nebol taký dobrý výkon. Nevedeli sme si vytvárať šance a dostať súpera pod tlak. Nebol to náš deň. Snažili sme sa, no nevychádzalo nám to.“
Ľuboš Benkovský, Zlaté Moravce: „Zápas sa nám hodnotí veľmi dobre. Nie vždy vyhrávajú Zlaté Moravce v Dunajskej Strede. Pretrpeli sme dlhú negatívnu sériu a som rád, že sa nám to podarilo. Očakávali sme ťažký zápas a to sa aj naplnilo. Vieme, že Dunajská Streda má obrovskú kvalitu. Vieme ako hrá a my sme sa aj na to pripravovali, dlho sme hľadali cestu, ako fungovať a čo bude platiť. Klobúk dole pre hráčov. Veľa pracovali, dreli, boli disciplinovaní, koncentrovaní. Klobúk dole.“

!!!Pre ŽIVÝ textový prenos zo stretnutia DAC - Zlaté Moravce kliknite SEM!!!

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA - FC VION ZLATÉ MORAVCE - VRÁBLE 1:3 (1:2)
Fortuna liga, 16. kolo, 6.12.2020, 15.00 h

Góly: 7. Hrnčár 0:1, 17. Kyziridis 0:2, 25. Kalmár (11m) 1:2, 60. Ďubek 1:3
Rozhodovali: Dohál - Polaček, Ádám, 0 divákov
ŽK: 62. Blackman - 62. Duga, 86. Moško
ČK: 90+1 Blackman (po 2. ŽK)
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Balić (78. Fábry), Schäfer, Kalmár (K) (61. Nicolaescu) - Divković, Ramirez, Andzouana
Zlaté Moravce: Chovan - Čögley, Menich, Moško, Chren - Tóth (90+2 Haspra), Duga - Hrnčár, Kyziridis (72. Kovaľ), Čonka - Ďubek (K) (89. Orávik)

Štatistiky:
Držanie lopty: 56% - 44%
Strely: na bránu 6:5, mimo 6:3
Rohy: 6:3
Ofsajdy: 3:4

zdroj: dac1904.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies