Back to top

Mladí hráči DAC-u pri víťazstve Šamorína

Publikované: 27. júl 2022 - 13:40
V 2. kole II. ligy zaznamenal partnerský klub DAC-u prvé víťazstvo sezóny, na ktorom mali výrazný podiel aj hráči DAC-u.
Mladí hráči DAC-u pri víťazstve Šamorína

V nedeľu, v tradičnom doobedňajšom čase, hral náš partnerský klub FC ŠTK 1914 Šamorín svoj prvý domáci zápas novej sezóny 2022/23. Po prehre na Myjave v úvodnom kole čakal zverencov trénera Michala Kuruca ďalší nováčik, FK Rača Bratislava. Šamorínčania vyhrali 3:1.

V základnej zostave nastúpili Michal Trnovský, Damián Kachút, Máté Szolgai a Mikuláš Demjanovič, v priebehu zápasu dostal šancu aj Bálint Csóka.

A ako sa im darilo?

Máté Szolgai zaznamenal svoj druhý gól v drese ŠTK (zvyšoval na 2:0)
Bálint Csóka zaznamenal svoj prvý gól v drese ŠTK (upravil na konečných 3:1)
Damián Kachút si pripísal debut v drese ŠTK a stal sa najlepšie hodnoteným hráčom zápasu podľa InStat indexu (221) a druhý najlepšie hodnotený pravý obranca celej druhej ligy v 2. kole

Gól strelil aj Bright Owusu, ktorý je v Šamoríne na hosťovaní z DAC-u.

Bright Owusu: „Videli sme, že na zápas prišlo viac fanúšikov ako obvykle, čo nás motivovalo, aby sme v uspeli a odvďačili sa ľuďom za to, že nás prišli povzbudiť. Som rád, že som pomohol tímu gólom, cítim, že sa dostávam pomaly do formy. Musím ešte zapracovať na fyzičke, pretože aj v tomto teple som v závere cítil, že je zápas náročný. Som veľmi šťastný, že sme vyhrali a verím, že vyhráme aj v ďalších kolách.“

Máté Szolgai: „Uplynulé týždne boli pre mňa náročné, ale reprezentácia aj prvé mužstvo DAC-u mi dali toho veľa a som rád, že som tu v Šamoríne a mohol som to zúročiť na gól. Budem sa snažiť pridať ich čo najviac.”

Bálint Csóka: „Tréner ma posielal do hry s tým, aby som si dovolil v hre jeden na jedného, trochu súperovu obranu rozhýbal. Myslím si, že sa mi to podarilo, naskočil som dobre a v závere som dal gól, z čoho sa veľmi teším. V mužstve sa po prvých týždňoch a dvoch súťažných zápasoch cítim veľmi dobre, verím, že sa budeme len zlepšovať.”

dac1904.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies