Back to top

Matej Trusa: Najlepšia atmosféra je v MOL Aréne

Publikované: 6. august 2024 - 7:10
„Mám radosť z toho, že môj gól nám pomohol k víťazstvu, získali sme dôležité tri body.“ Prvý gól Matej Trusu v sezóne prispel k úspechu v prvom žitnoostrovskom derby.
Matej Trusa: Najlepšia atmosféra je v MOL Aréne

„Som rád, že som konečne strelil prvý gól v sezóne, ale hlavne ma teší víťazstvo. Po vypadnutí z Konferenčnej ligy sme mali na sebe takú deku, museli sme vyhrať. Vedeli sme však, že obzvlášť doma sme silní, pred našimi fanúšikmi, ktorým ďakujeme za podporu. Myslím si, že po vedúcom góle naše sebavedomie ešte viac narástlo, ale na definitívu sme potrebovali pridať ďalší. Podarilo sa a tým sme uzavreli zápas,“skonštatoval po včerajšom víťazstve nad Komárnom (2:0) autor prvého a tým aj víťazného gólu Matej Trusa.

Najlepší strelec DAC-u z minulej sezóny s 12 presnými zásahmi profitoval z prihrávky Laciho Almásiho. Toho v šestnástke našiel Yapiho center, Almási loptu hlavou ešte posunul na Trusu a ten rovnako hlavou namieril z päťky do siete. Útočník s číslom 46 na chrbte mohol včera zaznamenať pokojne aj hetrik. O jeden gól ho obral tesný ofsajd a dvakrát trafil brvno. „Som rád, že sa dostávam do šancí, je to pre mňa podstatné. Samozrejme, chcel by som každú premeniť, ale nie vždy sa to podarí. Mám radosť z toho, že môj gól nám pomohol k víťazstvu, získali sme dôležité tri body. S Lacim Almásim si každým dňom sadáme viac a viac, aj mimo ihriska, veľa sa rozprávame. Obaja vieme, aké sú naše silné stránky, obaja chceme pomôcť tímu a keď sa to podarí, budeme zároveň úspešní aj ako útočníci.“

Prvé žitnoostrovské derby prilákalo do MOL Arény 7493 divákov, čo je zatiaľ najvyššia návšteva novej sezóny Niké ligy. „Atmosféra bola skvelá, videli sme, že prišli aj fanúšikovia z Komárna a pred zápasom si zaspievali spolu s našimi. Je to fajn, pomôže to atmosfére na štadióne. V Dunajskej Strede máme už dlhodobo najlepšiu atmosféru v lige a určite to nie je len náhoda. Verím, že divákov potešíme aj v ďalších zápasoch. Uvedomujeme si, že náš herný prejav ešte potrebujeme zlepšiť. Snažíme sa opäť si na seba zvyknúť, aj keď zmien nebolo až tak veľa. Hráme ale v novom rozostavení, chce to čas kým prídu tie automatizmy,“ doložil 23-ročný útočník DAC-u.

Zdroj: dac1904.sk

Toto ste už čítali?

Tagy: DAC
Cookies