Back to top

Matej Trusa: Gól materskému klubu a tri stehy na hlave

Publikované: 20. august 2024 - 5:23
„Bol to klasický súboj v strede poľa. Škoda, že to tak dopadlo, ale zažil som aj horšie veci.“ Matejovi Trusovi zašíval klubový lekár krvácajúcu ranu priamo v šatni michalovského štadióna.
Matej Trusa: Gól materskému klubu a tri stehy na hlave

Vo svojej prvej sezóne v dunajskostredských farbách nastrieľal Matej Trusa 12 gólov. Vďaka tomu bol najlepším kanonierom mužstva a na korunu kráľa strelcov Niké ligy mu chýbal jediný zásah. V novom ligovom ročníku má po štyroch kolách na konte dva góly, oba hlavou. Proti Komárnu otváral skóre, v sobotu v Michalovciach upravil na priebežných 0:2. „Samozrejme, s víťazstvom 3:0 sme spokojní, po dlhšej dobe sme si navyše udržali čisté konto vonku. Som rád a verím, že nás to nakopne. Potrebovali sme podobný výsledok, každý futbalista chce vyhrávať a od nás sa to aj v každom zápase očakáva. Verím, že budeme pokračovať vo víťaznom duchu. Necítili sme zvýšený tlak, hráme futbal pre víťazstvá. Všetci máme svoje ambície, podobne aj mužstvo,“ vyhlásil Matej Trusa po skončení ligového stretnutia na pôde Michaloviec, ktoré ho vychovali pre veľký futbal.

„Hoci som dal gól svojmu materskému klubu, tešil som sa, veď aj ja mám svoje osobné ciele, a trochu nadnesene, Michalovce mi v sobotu stáli v ceste. Niekedy sa to stáva. Krátko pred gólom som trafil žrď, ale vedel som, že príde ďalšia príležitosť. Aj prišla a z toho už bol gól,“ potvrdil svoje pozitívne nastavenie 23-ročný útočník.

Matej Trusa dohrával zápas s nechcenou ozdobou na hlave. Po vzdušnom súboji s domácim obrancom Taradudom zo 72. minúty mu tiekla krv zo zátylku. Po záverečnom hvizde klubový lekár MUDr. Marián Jančár zašil ranu tromi stehmi. Stalo sa tak ešte priamo v šatni michalovského štadióna. „Myslím si, že to nebola vina stopéra, ale ani moja. Bol to klasický súboj v strede poľa. Škoda, že to tak dopadlo, ale sú to stehy, zažil som aj horšie veci,“ povedal najlepší strelec DAC-u, ktorá má v našom drese bilanciu 34 zápasov a 14 gólov.

Zdroj: dav1904.sk

Toto ste už čítali?

Cookies