Back to top

Adam Lami na hosťovanie do Lecce

Publikované: 1. september 2024 - 8:25
Talentovaný obranca strávi najbližší rok v Taliansku.
Adam Lami na hosťovanie do Lecce

Adam Lami, 17-ročný obranca z našej akadémie, odchádza na ročné hosťovanie do talianskeho US Lecce, kde bude pôsobiť v mládežníckej súťaži Primavera.

Lami pred rokom v augustovom pohárovom stretnutí proti Gabčíkovu ako 16-ročný zažil súťažnú premiéru v drese nášho áčka. Už pred dvomi rokmi, v septembri 2022 - mal len 15 rokov - sme s ním podpísali trojročný profesionálny kontrakt, ktorý sme teraz predĺžili o ďalší rok.

Jeho nesporný talent, ktorý okrem našej akadémie rozvíja aj v mládežníckych reprezentáciách Slovenska, si všimli aj za hranicami. Držíme mu palce počas hosťovania v Lecce!

„Sme hrdí, že vďaka práci v našej akadémii sa o talenty z liahne DAC-u hlásia tímy z európskych top súťaží. O našich odchovancov sa už zaujímali popredné kluby z Holandska, Nemecka a Rakúska a teraz si Adamove výkony všimli v Taliansku. Považujeme to za uznanie našej práce, ale aj veľkú motiváciu pre ďalší rozvoj. Zároveň je to pre Adama obrovská príležitosť posunúť sa futbalovo aj ľudsky,“ povedal riaditeľ našej akadémie Krisztián Németh.

dac1904.sk

Toto ste už čítali?

Cookies