Back to top

Súťaž na nové logo Žitnoostrovského osvetového strediska v Dunajskej Strede

Publikované: 12. október 2024 - 5:13
Si kreatívny a chceš, aby sa tvoje dielo používalo pri reprezentácii Žitnoostrovského osvetového strediska? Neváhaj a zapoj sa do súťaže, ktoré vyhlasuje Žitnoostrovské osvetové stredisko.
Súťaž na nové logo Žitnoostrovského osvetového strediska v Dunajskej Strede

Vyhlasovateľ súťaže: 

Žitnoostrovské osvetové stredisko v Dunajskej Strede (ŽOS)

 

Cieľ súťaže:

Navrhnúť nové logo, ktoré bude reprezentovať hodnoty, poslanie a kultúrne aktivity Žitnoostrovského osvetového strediska. Logo by malo byť moderné, originálne a ľahko zapamätateľné. Malo by odrážať regionálnu identitu Žitného ostrova a jeho bohatú kultúrnu tradíciu.

 

Podmienky súťaže: 

1. Súťaž je otvorená pre jednotlivcov nad 15 rokov, aj kolektívy.

2. Každý účastník môže predložiť maximálne tri návrhy.

3. Súčasťou návrhu musí byť krátky popis (maximálne 200 slov), ktorý vysvetľuje myšlienku  

    a symboliku loga.

4. Autor musí dodržať zákon č. 185/2015 Z.z. Autorský zákon, pričom nemôže pri návrhu

   porušiť autorské práva iných autorov.

 

Kritériá hodnotenia: 

- Kreativita a originalita návrhu

- Výstižnosť a vhodnosť na reprezentáciu ŽOS

- Technická kvalita a použiteľnosť

 

Cena pre víťaza: 

  1. miesto: Finančná odmena vo výške 700 €

 

Harmonogram súťaže: 

- Termín na odovzdanie návrhov: do 22. novembra 2024 

- Zasadnutie poroty: 28. novembra 2024 

- Vyhlásenie výsledkov: do 11. decembra 2024

 

Spôsob odovzdania návrhov: 

Návrhy zasielať e-mailom na adresu: madarasova.dszos [at] gmail.com 

Predmet správy: „Súťaž - logo ŽOS“; meno účastníka

Spolu s návrhom  zaslať vyplnenú Čestné vyhlásenie o tom, že spĺňa podmienky zaradenia do súťaže. V prípade spoluautorstva na vytvorení návrhu loga uvedie prihlasujúci autor mená všetkých spoluautorov.

Vyhlasovateľ požaduje, aby logo spĺňalo tieto požiadavky:

  1. Nemôže ísť o redizajn existujúceho loga, ale o vytvorenie nového loga.
  2. Logo by malo byť jednoduché, ľahko rozpoznateľné, vizuálne príťažlivé a súčasné,  požívateľné aj v malých veľkostiach (vizitka, hlavičkový papier, webová stránka,     tabule).
  3. Návrh musí byť dodaný vo vektorovom formáte (*.svg / .ai, *.pdf), vo farebnej a čiernobielej verzii, s minimálnym rozlíšením 300 dpi.
  4. Farebné varianty loga s použitím názvu organizácie v slovenskom jazyku - Žitnoostrovské osvetové stredisko a v maďarskom jazyku - Dunaszerdahelyi Csallóközi Népművelési Központ + skratka ŽOS
  5. Čiernobiele varianty loga s použitím názvu organizácie v slovenskom jazyku -  Žitnoostrovské osvetové stredisko a v maďarskom jazyku - Dunaszerdahelyi Csallóközi Népművelési Központ + skratka ŽOS
  6. Logo musí byť použiteľné aj bez názvu.

 

Ďalšie podmienky:

Účastník súhlasí, že v prípade výhry poskytne práva na použitie loga pre potreby Žitnoostrovského osvetového strediska v Dunajskej Strede. Organizátor si vyhradzuje právo neudeliť cenu, ak návrhy nebudú spĺňať požadovanú kvalitu.

Vyhlasovateľ sa zaväzuje, že v súlade so zákonom č. 185/2015 Z. z. Autorský zákon, nezneužije žiadny zo súťažných návrhov pre iné účely, ako je účasť v súťaži návrhov.

Vyhlasovateľ upozorňuje účastníkov, že do súťaže môžu byť prihlásené len originálne návrhy, ktorých autorské práva sú priamo naviazané na súťažiaceho. Pokiaľ vyhlasovateľ súťaže návrhov zistí, že návrh porušuje autorské práva iných autorov, má právo takýto návrh automaticky vyradiť zo súťaže. Odstúpenie autorských práv v prospech vyhlasovateľa bude riešené Licenčnou zmluvou s víťazom súťaže. V licenčnej zmluve víťaz udelí vyhlasovateľovi súhlas na použitie súťažného návrhu a vypracovaného dizajn manuálu udelením výhradnej licencie v súlade so zákonom č. 185/2015 Z. z. autorský zákon v znení neskorších predpisov.

 

Ďalšie informácie poskytneme: zosds [at] zupa-tt.sk; 031/5522762;

Toto ste už čítali?

Cookies