Dlho bol ples najobľúbenejšou zábavou v kruhu aristokratov aj jednoduchých ľudí – hlavne v období fašiangov.
Fašiang je názov obdobia od Troch kráľov (6.januára) do Popolcovej stredy, kedy začína pôst, charakterizujú ho veselé hodovačky, bály, plesy a ľudové veselice. V zásade nadväzuje na ľudové tradície, kedy veľkým hodovaním, bohatým stolom, rôznymi hravými formami a symbolickými činmi chceli ľudia navnadiť prírodu na štedrosť.
Dunajskostredská samospráva usporadúva v roku 2017 už svoj ôsmy Ples mesta – s podobne bohatým programom a gastronomickými prekvapeniami ako počas uplynulých ročníkov.
Pre zábavu je všetko zabezpečené: miestni účinkujúci, známe skupiny a hviezdni umelci, ich zámerom je ponúknuť kvalitnú a nezabudnuteľnú zábavu, k čomu prispeje aj bohatá ponuka jedál nápojov.
Slávnostná akcia je už tradične dobročinná, aj tentokrát sa sumu z predaja tombolových lístkov samospráva rozhodla podobne ako tomu bolo po iné roky, ponúknuť na dobročinné účely. V tomto roku odmení Spevácky zbor Sv. Juraja a zbor Vox Camerata.
Informácie o vstupenkách: Organizačné oddelenie Mestského kultúrneho strediska Benedeka Csaplára, tel.: 031/590 0813
Program Plesu mesta Dunajská Streda:
– 18.00–19.00 – Príchod hostí. Hudba: Érsek Rezső a skupina Diamond
– 19.00 – Slávnostné otvorenie: Opera Trió
– 19.30 – Slávnostný príhovor a prípitok: JUDr. Zoltán Hájos, primátor mesta
– 19.40 – Otvárací tanec
– 20.00 – Prvá večera
– 20.30 – Tanečný súbor Dunaág - ukážka Lindy Hop
– 20.50 – Hudba / Tanec, hudobná skupina GROUP ´N SWING
– 22.00 – Fenyő Miklós a tanečníci – program nášho hviezdneho hosťa
– 22.50 – Hudba / Tanec, GROUP ´N SWING
– 24.00 – Druhá večera
– 0.30 – Tombola
– 1.00 – Hudba / Tanec, Érsek Rezső a Diamond
– 3.30 – Koniec
Plesové menu:
Predjedlo
Kuracie prsíčka zavinuté v slanine so šalátom z valeriánky a mozzarelly s medom a vínnym octom
Polievka
Domáci vývar s kohútími drobkami
Hlavné jedlo
Medailónky zo sviečkovej marinovanej vo francúzskej horčici, chrumkavé kačacie prsíčka a zemiaky s cibuľkami
Bufet
Bravčová panenka s kuriatkami
Hortobáďske mäsové palacinky
Diviak s čučoriedkovou hríbovou omáčkou, podávaný so žemľovými knedlíkmi
Paprikáš zo sumca s tvarohovými haluškami
Dezert
Zákusky umeleckého cukrára
Z minuloročných fotiek:
Toto ste už čítali?
Verejné ocenenie mesta Dunajská Streda 2025
Výzva na predkladanie návrhov: Verejné ocenenie mesta...
Výzva na podávanie žiadostí o dotácie č. 1/2025
VÝZVA mesta Dunajská Streda č. 1/2025 na predkladanie...