Dlho bol ples najobľúbenejšou zábavou v kruhu aristokratov aj jednoduchých ľudí – hlavne v období fašiangov.
Fašiang je názov obdobia od Troch kráľov (6.januára) do Popolcovej stredy, kedy začína pôst, charakterizujú ho veselé hodovačky, bály, plesy a ľudové veselice. V zásade nadväzuje na ľudové tradície, kedy veľkým hodovaním, bohatým stolom, rôznymi hravými formami a symbolickými činmi chceli ľudia navnadiť prírodu na štedrosť.
Dunajskostredská samospráva usporadúva v roku 2017 už svoj ôsmy Ples mesta – s podobne bohatým programom a gastronomickými prekvapeniami ako počas uplynulých ročníkov.
Pre zábavu je všetko zabezpečené: miestni účinkujúci, známe skupiny a hviezdni umelci, ich zámerom je ponúknuť kvalitnú a nezabudnuteľnú zábavu, k čomu prispeje aj bohatá ponuka jedál nápojov.
Slávnostná akcia je už tradične dobročinná, aj tentokrát sa sumu z predaja tombolových lístkov samospráva rozhodla podobne ako tomu bolo po iné roky, ponúknuť na dobročinné účely. V tomto roku odmení Spevácky zbor Sv. Juraja a zbor Vox Camerata.
Informácie o vstupenkách: Organizačné oddelenie Mestského kultúrneho strediska Benedeka Csaplára, tel.: 031/590 0813
Program Plesu mesta Dunajská Streda:
– 18.00–19.00 – Príchod hostí. Hudba: Érsek Rezső a skupina Diamond
– 19.00 – Slávnostné otvorenie: Opera Trió
– 19.30 – Slávnostný príhovor a prípitok: JUDr. Zoltán Hájos, primátor mesta
– 19.40 – Otvárací tanec
– 20.00 – Prvá večera
– 20.30 – Tanečný súbor Dunaág - ukážka Lindy Hop
– 20.50 – Hudba / Tanec, hudobná skupina GROUP ´N SWING
– 22.00 – Fenyő Miklós a tanečníci – program nášho hviezdneho hosťa
– 22.50 – Hudba / Tanec, GROUP ´N SWING
– 24.00 – Druhá večera
– 0.30 – Tombola
– 1.00 – Hudba / Tanec, Érsek Rezső a Diamond
– 3.30 – Koniec
Plesové menu:
Predjedlo
Kuracie prsíčka zavinuté v slanine so šalátom z valeriánky a mozzarelly s medom a vínnym octom
Polievka
Domáci vývar s kohútími drobkami
Hlavné jedlo
Medailónky zo sviečkovej marinovanej vo francúzskej horčici, chrumkavé kačacie prsíčka a zemiaky s cibuľkami
Bufet
Bravčová panenka s kuriatkami
Hortobáďske mäsové palacinky
Diviak s čučoriedkovou hríbovou omáčkou, podávaný so žemľovými knedlíkmi
Paprikáš zo sumca s tvarohovými haluškami
Dezert
Zákusky umeleckého cukrára
Z minuloročných fotiek:
Toto ste už čítali?
Sociálna poisťovňa oznámila, ako od roku 2025 zvýši dôchodky
Poberatelia dôchodkov si od januára prilepšia. Štát v...
Mesto DS vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Základnej školy Zoltána Kodálya s VJM
Mesto Dunajská Streda VYHLASUJE VÝBEROVÉ KONANIE na...