Back to top

Trnavský kraj je pripravený na zimnú údržbu ciest

Publikované: 21. november 2024 - 12:44
Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (SÚC TTSK) je personálne, technicky a materiálne zabezpečená a pripravená na nadchádzajúce obdobie zimnej údržby ciest. Na území Trnavského kraja zabezpečuje starostlivosť o 1.600 kilometrov ciest II. a III. triedy a na základe zmluvy so Slovenskou správou ciest aj o 280 kilometrov ciest I. triedy.
Trnavský kraj je pripravený na zimnú údržbu ciest

„Počas zimných mesiacov sa o zjazdnosť ciest v Trnavskom kraji postará 125 vodičov spolu so 60 dispečermi. V rámci stredísk disponujeme dostatočným množstvom posypového materiálu, konkrétne máme pripravených 4.300 ton soli, 86,5-tisíc litrov soľanky, 4-tisíc ton kameniva a 2-tisíc ton zmiešaného materiálu. Vďaka dobrému manažmentu predchádzajúceho obdobia zimnej údržby sme dosiahli porovnateľné náklady s prelomom rokov 2022 a 2023, a to aj napriek rastu nákladov a vyšším výkonom. Očakávame ďalší rast vstupných nákladov, ale robíme všetko pre efektívne hospodárenie s dostupnými zdrojmi,“ 

povedal riaditeľ SÚC TTSK Dalibor Trebichalský.

Počas uplynulých troch období zimnej údržby ciest zaznamenala SÚC TTSK výdavky na úrovni okolo troch miliónov eur. V prípade, že sa bude v Trnavskom kraji opakovať trend miernejšej zimy z minulých rokov, SÚC TTSK očakáva, že celkové náklady na zimnú údržbu sa budú pohybovať na rovnakej úrovni ako pred rokom.

O zimnú údržbu sa bude starať dokopy 101 kusov mechanizmov, z toho je do terénu pripravených vyraziť 54 sypačov. Tie budú podľa potreby realizovať výjazdy z dvanástich stredísk na území celého kraja, a to z Trnavy, Bukovej, Červeníka, Piešťan, Serede, Galanty, Dunajskej Stredy, Šamorína, Veľkého Medera, Senice, Holíča a Sekúl.

Telefónne číslo nonstop dispečingu zimnej údržby je 033/5531 344 pre okresy Galanta, Hlohovec, Piešťany a Trnava, 031/5522 341 pre okres Dunajská Streda a 034/6512 735 pre okresy Senica a Skalica. Viac informácií je dostupných na www.spravaciest.sk.

TTSK

Toto ste už čítali?

Cookies