Publikované: 4. júl 2019 - 15:24

Aj v modernom svete sa čoraz častejšie obraciame ku sklu ak ide o zdravie, je hygienické, trvácne a uchováva kvalitu potravín.
Sklo vhadzujeme do zelenej zbernej nádoby. Ak tak robíme a nevhadzujeme ho do komunálneho odpadu, nedostáva sa zbytočne na skládku. Sklo možno totiž recyklovať.
Tavenie sklených črepov je energeticky výhodnejšie než výroba skla zo surovín (piesok a sóda). Takto aj my, Dunajskostredčania, môžeme šetriť prírodné zdroje a energie, a tak aj naše životné prostredie a s ním aj naše zdravie.
Sklo je výnimočný materiál. Vhadzujme ho do na to určenej, zelenej nádoby.
Toto ste už čítali?

TurboVýlet za vodnými zážitkami Žitného ostrova
Exkurzia na Vodnom diele Gabčíkovo a relax na termálnom...