
Záujemcom pripravila Európa Rest & Bar občerstvenie, ukázala o čom je táto iniciatíva. Majiteľ Kovács Tibor v príhovore zdôraznil, že už roky pripravujú v Europe Center výuku rôzneho druhu a vedľajšiu reštauráciu by tiež radi využili.
Napokon sa rozhodli, že lokálni odborníci a gastrobloggeri sa budú môcť podeliť so svojimi skúsenosťami so záujemcami a na jednotlivých tréningoch môžu spolu pripraviť nejaké jedlá. "V Gastroškole je možnosť sa učiť od šéfkuchárov, kuchárov, oduševnelých žien v domácnosti, vinárov a barmanov." – pričom dôležité je aj budovanie súdržnosti.
"Sadnime si spolu k stolu, spolu zjedzme, čo sme pripravili! Ak ostane niečo z pripravených dobrôt, zabaľ si a vezmi domov! Daj ochutnať aj svojej rodine. Dostaneš všetko: ingrediencie, krabicu, tašku, zásteru s logom Gastroškoly, zápisník, písacie potreby" – uviedli organizátori.
Už aj v piatok mohli záujemcovia ochutnávať dobroty, mohli sa porozprávať s budúcimi lektormi – bola tu Szabó B.Csilla, Dömény Ivett, Mészáros Andrea, Macsali Lali a Weisz Tibor. Tento mladý kuchár pripravil pred očami pozorovateľov zaujímavé kung-fu rizoto, ktoré mohli potom ochutnať.
Toto ste už čítali?

Slováci objavujú „chytré drogy“ na lepšiu pamäť a sústredenie
Takzvané chytré drogy (kognitívne zosilňovače) sú...

Eurostat: Mediánový vek obyvateľov EÚ od roku 2014 stúpol o 2,2 roka
K 1. januáru 2024 dosiahol mediánový vek obyvateľov EÚ 44...