Back to top

Kým podkysnú, naplňte ich: Rožteky plnené syrom a šunkou

Publikované: 13. január 2018 - 18:38
Hľadáte chutný a jednoduchý pokrm pre vašu rodinu? Potom ste na správnom mieste. Tieto rožteky sú geniálne.

10 porcií

80 minút

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 70 ml oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 25 g droždia
  • pol lyžičky cukru do kvásku
  • 130 g dusenej šunky
  • 70 g plátkov údeného syra
  • 70 g plesňového syra
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1-2 vajcia na potretie
  • celý mak
  • ľanové semiačka
  • celá rasca

Postup:

  1. 1.Z vlažného mlieka, cukru, zo štipky soli a z pomrveného droždia pripravíme kvások. Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
  2. 2.Po vykysnutí cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť rozvaľkáme do okrúhleho tvaru, potrieme vychladnutým maslom ochuteným sušeným cesnakom a pokrájame na 8 trojuholníkov.
  3. 3.Na každý trojuholník dáme pokrájanú šunku s údeným alebo s postrúhaným plesňovým syrom. Stočíme od širšej časti k užšej a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. 4.Potrieme rozšľahaným osoleným vajcom, posypeme rascou, makom alebo ľanovými semiačkami. Necháme 10 minút podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.

Toto ste už čítali?

Cookies