Nachádzate sa tu

Gastro

Dezert z ovsených vločiek, medu a lieskovcov

18.03.2020

Nomen est omen.“ Názov všetko napovedá, odhalí, že ide iba o tri ingrediencie. Áno, sú tri, a zopár minút na zhotovenie tejto delikatesy, a ani ju netreba piecť. Pozor, môže viesť k závislosti! Na raňajky, ako dezert po obede, v hociktorom čase vynikajúci...

Teľacia torta

18.02.2020

Tento dezert je o hnedej, zvrchu chrumkavej mrvenici a o jemnom, bielom, vanilkovom tvarohovom kréme. Nie je iba jemný, ale aj pekný a na dôvažok veľmi rýchlo hotový, naozaj za pár minút. A prečo práve teľacia torta? Asi vďaka svojej farbe a vzorom vo vnútri.

Kuracia pečeň na bielom víne

17.02.2020

Pečeň … Sú, ktorí ju zbožňujú, ale aj takí, u ktorých nepatrí medzi obľúbené jedlá, preto, že má silnú, pečeňovú chuť. Ale akú má mať? Hľadala som, experimentovala som, a nie nadarmo!

Torta raw s lesným ovocím

11.02.2020

Význam slova raw (vyslovuj ró): surový. Podstatou takéhoto zákuska či torty je, že sa pripravuje bez pečenia, zľahka, iba zmiešaním primeraného množstva ingrediencií, a získame veľmi chutný a zdravý dezert.

Gundel palacinky plnené medovníkmi

05.01.2020

Ostalo ešte z vianočných medovníkov? Alebo ich ešte dostať v obchode? Ani nemusím hovoriť, v tomto čase je to už nedostatkový tovar. Ak ho už nedostať, môžeme použiť aj korenisté keksy alebo jednoduché maslové keksy, ktoré obohatíme mletou škoricou, anízom,...

Chrumkavé zemiakové lupienky

03.01.2020

K tejto udalosti došlo tak isto ako k mnohým podobným, videla som div na jednom obraze a nechala som sa zlákať… Oslovil ma. Nebolo to ťažké, sú mi sympatické tie na tenko krájané, na chrumkavo a do zlata upečené zemiakové kolieska.

Gaštanový závin

02.01.2020

Ak závin, tak orechový alebo makový … hovorí tradícia. To je v poriadku, veď milujeme tradičné chute a vône cez sviatky. Ale keby sme chceli trochu zmeny, upečme gaštanový závin: cesto má iba tri ingrediencie, je veľmi jednoduché, nepopraská a ani s plnkou...

Pagáče pre vegánov s lieskovcovým maslom

30.12.2019

Tento nápad mi iba tak vznikol v hlave. Bez predbežnej prípravy. Snáď iba z toho, že mám veľmi rada dobré, prekladané oškvarkové pagáče, a pred pár dňami práve bola reč o tom, z čoho sú oškvarky… masť, škvarenie. Čo síce nie je zlé, ale keď sa zamyslím nad...

Prekladaná kapusta

29.12.2019

Niekto plní, niekto prekladá, niekto varí polievku. Koľko domácností, toľko spôsobov. Ja teraz prekladám – vrstvy. Je dobrá teplá, studená, ba aj zohrievaná, vtedy je ešte lepšia, chute prezretejšie. Je to prvotriedne zimné jedlo!

Škoricový slimák

02.12.2019

Túto pochúťku mnohí poznáme, patrí medzi naše obľúbené. Že je to tak!? Možno nie práve ako škoricovú, ale kakaovú, orechovú, pudingovú! Jednoducho, je tu možnosť voľby.

Sacherova torta

30.10.2019

Tento týždeň som bola vo Viedni, poznáte ma, musím ochutnať zázraky miestnej gastronómie. Teda „Wiener schnitzel” bol, môžem povedať, božský. Teľací je naozajstný… Ako dezert som si predstavovala Sacherovu tortu.

Kúsky plné energie

30.10.2019

Rôzne druhy orechov a kandizované ovocie. Iba toľko! Veľmi jednoduché! A je tu kalorická bomba. Vôbec nie priateľ chudnutia! Nech nikoho nepomýli, že ide o ovocie … Je to kandizované ovocie, v ktorom ovocný cukor je koncentrovaný. Ale je to bleskurýchle...

Stránky